základní část, 17. kolo
18.12.2011 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

NAC Breda - AZ Alkmaar 2:1

Vedoucí celek tabulky výrazně zaváhal na půdě Bredy a jeho náskok na čele se začíná rozplývat, po polovině soutěže už činí pouze jeden bod. Alkmaar totiž po těžkém duelu s ukrajinským Metalismem Charkov nezvládl druhý důležitý souboj v Bredě a po brance v nastaveném čase prohrál 1:2. V tuto chvíli sice přezimuje na čele s osmatřiceti korálky, avšak na jaře bude muset výrazně bodovat. Naopak Breda se posunula na desáté místo.

Díky famóznímu výsledku se přehoupla i přes hranici dvaceti bodů a do jarní části sezóny může vstupovat v klidu. Od záchrany je daleko a naopak se ještě může poprat alespoň o kvalifikaci Evropské ligy. Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry, ovšem AZ ještě dokázalo srovnat v poslední minutě úvodního dějství zásluhou tradičního střelce Bretta Holmana. Nicméně Bredě přisoudila tři body branka Milana Koenderse z devadesáté minuty.

Alkmaar byl po většinu času králem na hřišti a tvořil hru, vyvedl se mu také samotný úvod zápasu. Už v 9. minutě se dostal do zakončení Charlison Benschop, nicméně skvělý zákrok předvedl Jelle ten Rouwelaar. O čtyři minuty později vypálil ze střední vzdálenosti Rasmus Elm, avšak mířil těsně vedle tyče. Po půl hodině hry pálil mimo Holman, ve 31. minutě se ale radoval z trefy domácí výběr. Centr Koenderse odhlavičkovat hostující Etienne Reijnen pouze k Anthonymu Lurlingovi a ten překrásnou kroucenou ranou otevřel skóre zápasu.

Avšak Alkmaar se nevzdal a přidal na aktivitě, což se mu ve 45. minutě vyplatilo. Po rohovém kopu Elma prostřelil Holman z deseti metrů bezmocného gólmana ten Rouwelaara. Alkmaar hrál lépe i ve druhém dějství, ovšem gólman Bredy dokázal zlikvidovat pokusy Benschopa i Pontuse Wernblooma. V 63. minutě mířil nepřesně také Holman a Alkmaar byl za špatnou koncovku potrestán v poslední možnou chvíli. Po rohovém kopu se balón odrazil ke Koendersovi a ten z šesti metrů rozhodl o šťastné výhře Bredy - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0:1, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a vyhru na ticketu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele