základní část, 18. kolo
21.01.2012 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - SC Heerenveen 0:2

Heerenveen se dnes sice pořádně nadřel, z půdy De Graafschapu ale nakonec přeci jen veze tři body. O výhru 2:0 se dvěma přesnými zásahy postaral kanonýr Bas Dost.

Hosté chtěli hned z kraje zápasu potvrdit roli favorita, nebezpečnou střelu z kopaček Djuričiće ovšem dokázal gólman De Winter lapit. Hned vzápětí se na druhé straně ocitl v jasné šanci De Leeuw, jenže vybojoval jen rohový kop, jelikož jeho zakončení zblokoval výborným zákrokem Gouweleeuw. Důležitý moment zápasu přišel v 11. minutě. Frankel poslal ve vápně k zemi Dosta a jeho zákrok posoudil rozhodčí jako penaltový. Nařízený pokutový kop s jistotou proměnil samotný postižený.

Heerenveen hrozil také nadále. Djuričićovi i Dostovi ovšem při zakončení chyběla přesnost. Pět minut před přestávkou si naopak hosté zadělali na nepříjemné problémy. Janmaat zajel tvrdě do Srečkoviće, za což viděl z rukou hlavního arbitra okamžitě červenou kartu. De Graafschap mohl ještě před přestávkou vyrovnat, jenže Saeijs mířil nad.

Po změně stran začali domácí borci hodně aktivně a velmi brzy si vypracovali jasnou tutovku, ve které se objevil Rydell Poepon. Přibližně z pěti metrů ale nepochopitelně vysoko přestřelil. Poté se hra sice výrazně uklidnila, i přesto ale bylo jasně viditelné, že má De Graafschap mírnou převahu. Jeho tlak byl však především platonického rázu, takže hostující hráči mohli zůstat v klidu.

Až v 70. minutě zahrozil De Leeuw, který se dostal k zakončení po výborném centru Frankela, jenže v dobré pozici neuspěl. O moc lépe nedopadl zanedlouho ani van de Pavert. Velké překvapení naopak přišlo třináct minut před koncem. To Narsingh využil svých rychlých nohou, v šestnáctce předložil míč Dostovi, který placírkou neomylně zakončil. De Graafchap se už na žádnou odpověď nezmohl a musel skousnout další nepříjemnou porážku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele