základní část, 33. kolo
02.05.2012 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - SBV Excelsior 2:2

Fotbalisté De Graafschapu jsou už jednou nohou v baráži Eredivisie, nicméně v duelu s Excelsiorem bylo k vidění hodně komplikací. Tou největší bylo počasí, kvůli bouřce se totiž utkání na dlouhou dobu přerušilo a teprve poté se dohrávalo. Domácí dokázali udržet remízový stav 2:2 a stále si drží dvoubodový odstup. Excelsior je naopak velmi blízko pádu o patro níže, na závěr se utká s PSV a musí zvítězit.

V tomto případě by musel De Graafschap vyhrát v posledním kole nad Den Haagem, ovšem tato varianta není zcela vyloučená a rozhodně má větší šanci než jeho středeční soupeř. Přitom Excelsior ještě necelou čtvrthodinu před koncem vedl, domácí ale dokázali srovnat a následovalo přerušení hry kvůli nepřízni počasí. Hosté navíc od 82. minuty hráli v deseti, když červenou kartu od rozhodčího uviděl Mick van Buren.

Domácí se dostali do první šance po čtvrthodině hry, Michael de Leeuw ale pálil těsně mimo. Ihned na to na druhé straně neusměrnil svou hlavičku mezi tři tyče Roland Alberg. Nicméně ve 24. minutě šli domácí do vedení, když se po přihrávce Gila Vermoutha parádně z voleje trefil Soufian El Hassnaoui. Nicméně za sedm minut bylo srovnáno, když Luigi Bruins uspěl v souboji jeden na jednoho a podél těla gólmana Yvese De Wintera srovnal.

Minutu před poločasem mohl stejný hráč otočit hlavou, ovšem tentokráte domácí gólman proti jeho hlavičce skvěle zasáhl. Deset minut po přestávce se však hosté dočkali, když Alberg dostal kolmici do vápna a před vyběhnutým Wintrem ještě lehce tečoval balón za jeho záda. Postupem času přicházel velký tlak domácích a ti se nakonec dočkali. V 78. minutě si na rohový kop Nenada Sečkovice naskočil De Leeuw a hlavou srovnal. Poté opět tlačili hosté, nicméně jejich snažení skončilo po vyloučení Micka van Burena, který si jí za opravdu ostrý zákrok zezadu zasloužil. Hosté se už na nic nezmohli, spokojenější jsou tedy domácí.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Záchranářský souboj biatch! Přál bych to Excelsioru ale vzhledem k tomu, že ještě venku nevyhrál, tak asi nic. Na druhou stranu Graafschap je doma taky strašně tragickej ale furt lepši než Exc, bohužel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele