základní část, 25. kolo
26.02.2011 18:45 CET
4 : 3
(0:2)

Reportáž

Willem II - SC Heerenveen 4:3

Willem II doma zazářil a překvapil celé Nizozemsko, když dokázal zvrátit nepříznivý stav a proti Heerenveenu dokonce zvítězil 4:3. Pro Tilburg to bylo teprve druhé vítězství v sezoně.

Domácí absolutně nezachytili začátek utkání. Ten si "srdíčka" absolutně podmanila a již v 6. minutě se dostala do vedení. Po parádní individuální akci se prosadil perfektní střelou Darryl Janmaat. Domácí se dostali pod tlak a bylo ještě hůře, nadešla totiž 25. minuta a s ní další perfektní sólo. Tentokrát se o něj postaral Bas Dost a Heerenveen rázem vedl už 2:0.

Tím však první poločas skončil. Někteří diváci opouštěli stadion s názorem, že je rozhodnuto, ovšem v kabině domácích musela proběhnout nejspíše ohromná smrž slov, která hráče Tilburgu dokonale motivovala. Vstup do druhé půle byl totiž ze strany domácích rapidně odlišný než vstup do úvodu utkání.

Na řadu přišla 66. minuta a v té perfektní centr Andrease Lasnika, který si našel osamoceného Biemanse. Ten si na jeho centr perfektně naskočil a šikovnou hlavičkou snížil na rozdíl jedné branky. Fanoušci, kteří zůstali, věřili, že jejich celek dokáže ještě něco vymyslet a právě těmto příznivcům se dostalo sladké odměny. Uplynuly totiž pouze čtyři minuty a David Střihavka krásným pasem vyslal na zteč Swinkelse, ten si pohrál s bránícími hráči a parádní střelou srovnal na 2:2.

Radost fanoušků však rychle opadla. V 73. minutě se před brankou Tilburgu urodila skrumáž, po které si nešikovně srazil míč do vlastní sítě Rigters. V té době ovšem nevěděl, že jeho chvíle teprve přijde.

Hra se přelévala ze strany na stranu a fanoušci své hráče hnali kupředu. Ohromná radost vypukla v 83. minutě, ve které se opět skvěle uvolnil Lasnik. Ten neváhal ani minutu a přesným centrem našel Van der Heijdena, který míč trefil přesně jak chtěl a srovnal na 3:3.

Utkání se chýlilo ke konci a dalo by se říci, že remíza byla pro Tilburg vítězstvím, ovšem na hřišti stále běhal jeden muž, který chtěl odčinit svou chybu. Na tabuli svítila 89. minuta a míče se zmocnil Rigters. Obešel bránícího hráče a ranou z dvaceti metrů překonal hostujícího brankáře a poslal Willem II do vedení, které si již nenechalo vzít.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele