základní část, 20. kolo
22.01.2011 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II - SBV Vitesse 1:0

Ve Willemu se po dlouhé době opět slavilo. Ve dvacátém kole totiž přišla vůbec první letošní ligová výhra tilburgského celku. Na domácí půdě si vyšlápl na Vitesse a zvítězil v poměru 1:0. Sedmnáctému Venlu se tak přiblížil již na pouhé tři body.

Vitesse nastoupilo do utkání v roli mírného favorita a v úvodních minutách svou roli také potvrzovalo. Bylo o poznání aktivnější a na své konto si připsalo také první vážnější šance utkání. Jenže Pedersonovu hlavičku dokázal zlikvidovat brankář Verhulst, záložník Jordi Lopez pro změnu nemířil vůbec přesně.

Ve 26. minutě se z ničeho nic prosadil Willem. Domácí hráči předvedli rychlý protiútok, jejich první střelecký pokus sice gólman Room odvrátil, ovšem k dorážce se dostal Rangelo Janga a rozhodl dnešní zápas. Byl to pro něj zároveň vůbec první ligový gól v kariéře.

Arnhem na nepříznivý stav nedokázal nijak zareagovat, zbytek prvního poločasu se protrápil a mohl být rád, že před přestávkou neinkasoval ještě podruhé. Další velmi dobrý zákrok totiž vytáhl Eloy Room, který pro tentokrát zlikvidoval hlavičku Lasnika.

Po změně stran hosté začali o poznání aktivněji a byla na nich vidět touha se ještě poprat o body, jelikož pochopitelně nechtěli odjíždět z půdy Willemu naprázdno. Kromě výraznější aktivity se ale Vitesse žádnými velkými gólovými šancemi neprezentovalo.

Zajímavě vypadala především střela zpoza šestnáctky od střídajícího Genara Snijderse, která však mířila přesně do míst, kde stál připravený Verhulst. Následně neuspěl ani aktivní záložník Lopez. Domácí brankář své spoluhráče podržel i v dalších momentech a Tilburg si tak na své konto připsal veledůležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele