základní část, 29. kolo
02.04.2011 19:45 CET
4 : 5
(1:0)

Reportáž

Willem II - Roda JC 4:5

Na domácím stadionu Willem II přivítal domácí celek Rodu. Utkání nabídlo devět branek a jednu červenou kartu. Diváci tak po devadesáti minutách odcházeli rozhodně spokojení.

Začátek utkání byl opatrný. Obě mužstva se spíše oťukávala. Po půlhodině hry ovšem hostující celek nezvládl obranou fázi své hry a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Andreas Lasnik a přesnou ranou poslal domácí do vedení.

Tím však účet prvního poločasu skončil. Prvních 45 minut přinesly pouze jednu branku a minimum šancí. Druhé dějství však bylo protipólem toho prvního. Hned od začátku začal hostující celek kousat a domácí byli nuceni se bránit.

Běžela 49. minuta a parádní akcí se blýskl Martin Skoubo. Ten se proháčkoval skrze obranu a perfektním pasem našel volného Pa-Modou Kaha, který přesnou ranou srovnal stav utkání. Radost Rody však netrvala dlouho. O osm minut později se zpoza hostujícího vápna vynořil domácí Bart Biemans. Jeho parádní trefa strhla vedení opět na domácí stranu.

Po hodině hry však přišly velké chvíle Rody. Nejprve se v 62. minutě po parádním uvolnění trefil Skoubo. Oběhly pouhé dvě minuty a do další skvělé akce se dostal Vormer. Ten si našel místo v pokutovém území a po perfektní přihrávce ze strany skvěle umístil míč za záda domácího brankáře.

Psala se 75. minuta a hosté znovu útočili. Tentokrát skvělou akci zužitkoval De Fauw, který perfektní přízemní střelou poslal Rodu již do dvoubrankového vedení. Domácí ovšem nepadli do kolen a za necelých pět minut se vrátili do zápasu a nebyl to nikdo jiný než Lasnik, který perfektně zakroutil volný přímý kop a snížil na rozdíl jedné branky.

O tři minuty později však hosté opět drželi všechny trumfy v ruce. Míše se zmocnil Wormer a šikovnou střelou v těsné blízkosti domácí branky vsítil pátou branku Rody. Domácí již v samotném závěru ztráceli půdu pod nohama a vše vyústilo ve vyloučení Swinkelse. V nastaveném čase tak další brankou domácích korigoval výsledek na konečných 4:5 Rigter.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele