základní část, 14. kolo
24.11.2010 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - BV De Graafschap 0:1

Ani v souboji s nováčkem soutěže nedokázal Tilburg vyhrát a ba co víc, nevybojoval tradičně ani bod. Proto má na kontě po patnácti odehraných kolech pouze dva a pokud neudělá výrazné změny v jarní části sezóny, tak se zřejmě z posledního místa již nevyhrabe. Na předposlední Venlo už teď musí dohánět manko sedmi bodů, šestnáctý Feyenoord má dokonce o jedenáct bodů více než trápící se Willem.

Naopak díky nedávným příznivým událostem se od zóny sestupu celkem výrazně odlepil De Graafschap a se ziskem devatenácti bodů mu náleží dvanáctá pozice. Připsal si navíc druhou výhru v řadě za sebou, určitě bude chtít navazovat na dobrou formu také v dalších kolech. Nicméně na cenných třech bodech se pořádně natrápil a misky vah strhl na svou stranu až deset minut před koncem po obrovské hrubce gólmana Nikiho Maenpaay.

Utkání bylo před dvanácti dny předčasně ukončeno za stavu 0:0 kvůli silnému dešti, podobný průběh s minimem šancí byl k vidění tak nyní. Přitom domácí se hned na úvod vytáhli s překrásnou akcí. Skvělé herní myšlení ukázal Jan-Arie van der Heijden, který dobrodružně přešel přes tři protihráče a uvolnil Maceo Rigterse. Jeho slabou střelu ovšem dokázal bez sebevětších problémů zachytit gólman Boy Waterman.

Následně zaměstnal Watermana také Gerson Sheotahul, Ten pálil velmi tvrdě a přesně, Waterman však byl v pravý čas na tom pravém místě. Tlak domácích k ničemu nevedl a proto v 81.minutě udeřili překvapivě hosté. Gólman Maenpaa neměl v průběhu příliš práce, poté ale daroval soupeři svou hrubkou všechny korálky. Balón po lehké střele z dvaceti metrů od Sjoerda Overgoora propadl k údivu všech za gólmana do sítě.

V samém závěru mohli hosté pojistit náskok po střele Hugo Burgase, avšak tentokráte gólman Maenpaa nechyboval a De Graafschap tak získal šťastné tři body. V příštím kole se pokusí navázat na úspěšné období doma s Arnhemem, Tilburg bude chtít poprvé zvítězit nebo alespoň urvat nějaký ten bod doma s Excelsiorem, dalším nováčkem soutěže. A pokud se mu to ani teď nepodaří, bude situace vskutkiu kritická.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele