základní část, 10. kolo
23.10.2010 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - VVV Venlo 2:0

Venlo pokračuje ve svých bídných výkonech. V Heerenveenu se od něj žádné zázraky nečekaly a podle toho to také nakonec dopadlo. Svěřenci trenéra Jana van Dijka sice zvládli první poločas, následně ale dvakrát inkasovali a závěrečnou třetinu utkání museli dohrávat dokonce o deseti lidech.

Domácí fotbalisté potřebovali za každou cenu vyhrát, nějaká bodová ztráta absolutně nepřicházela v úvahu. Ovšem nechybělo mnoho a hned na začátku zápasu mohli inkasovat. Venlo totiž mělo jasnou gólovku. Po centru Josueho z přímého kopu zakončoval hlavou zkušený Paauwe, jenže dokázal trefit pouze břevno brány.

To byl ovšem ze strany Venla snad jediný zajímavý okamžik za celý zápas. Poté již převzal kontrolu zápasu Heerenveen a až do samotného konce měl jasně navrch. Přesto se nebyl schopný dlouhou dobu střelecky prosadit.

V 19. minutě měl však výbornou příležitost útočník Michal Papadopulos. Jeho hlavička ale letěla mimo. O moc lépe nedopadl ani jeho spoluhráč Mika Vayrynen, který se sice ocitl brankáři Gentenaarovi tváří v tvář, jenže hostující brankářská jednička jej výborně vychytala.

Brzy po změně stran začal Heerenveen opět hrozit, ale tentokrát si vedl už o poznání lépe. Svůj první gól vstřelil přesně v 50. minutě. Po Kruiswijkově centru hlavičkoval přesně do rohu brány střídající Bas Dost. Vedení domácí borce zřejmě hodně povzbudilo a o pouhé tři minuty později přidali další branku. Vayrynen využil perfektního míče od Grindheima a pozemní ranou zhruba z deseti metrů překonal bezmocného Gentenaara.

O malou chvíli později málem Heerenveen přidal další zásah, Kruiswijkovi ovšem chyběla při zakončení přesnost. Po faulu na Calvina Jong-a-Pina navíc viděl v 61. minutě Chula druhou žlutou kartu, a tak musel předčasně do sprch. I v deseti lidech ale dokázalo Venlo s vypětím všech sil už neinkasovat a domů si odvezlo jen porážku 0:2.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele