základní část, 24. kolo
19.02.2011 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 0:2

Fotbalisté Alkmaaru konečně napravili dvě minulá zaváhání a na půdě Heerenveenu dokázali zvítězit 2:0, v tabulce si tak udrželi prozatímní šesté místo se ziskem čtyřiceti bodů. Naopak Heerenveenu se vzdálila kvalifikace o Evropskou Ligu a na deváté pozici se ziskem třiačtyřiceti bodů ztrácí na sedmou Rodu už pět bodů. Domácí nedokázali navázat na minulé dva bodové úspěchy, když remizovali s Nijmegenem a vyhráli na půdě Bredy.

Alkmaar se dostal do vedení po půl hodině hry, definitivní pojistku přidal dvacet minut před koncem a Heerenveen už nedokázal ani snížit. Na domácím trávníku Heerenveen ze tří duelů nevyhrál ani jednou a fanoušci tak musejí být zklamaní. Do utkání nastoupil v domácím dresu český záložník Michal Švec, který byl vystřídán v 62. minutě, a také obránce Milan Kopic, ten odehrál celý zápas.

Heerenveen vstoupil do utkání aktivněji a vytvořil si i první vážnější možnost. Hned v páté minutě se ocitl na levém kraji vápna osamocen Oussama Assaidi a vypálil tvrdě svou pravačkou, gólman Esteban Alvarado však dokázal balón vyrazit nad břevno. O minutu později poslal pas z pravé strany Daryl Janmaat a k hlavičkovému pokusu se dostal Kopic, avšak mohl jen sledovat, jak balón končí v náručí brankáře Alvarada.

Jenže od této chvíle tlak domácích opadl a postupně se začal probouzet mírný favorit, který se dostal do vedení po půl hodině hry. Po rohovém kopu Rasmuse Elma vyskočil nejvýše Pontus Wernbloom a hlavičkou zavěsil přímo pod břevno - 0:1. Tři minuty před přestávkou mohli domácí vyrovnat a opět u toho byl Assaidi, nicméně proti byl gólman Alvarado, který pěkně vyrazil vedle tyčky.

Alvarado nahrazuje zraněnou jedničku Sergia Romera a v tomto utkání ho zastoupil vskutku nad očekávání. Heerenveen se snažil tlačit, ovšem soupeř mu zasadil rozhodující úder. Po přímém volném kopu v 68. minutě dokázal gólman Kevin Stuhr Ellegaard vyrazit jen před sebe a dorážející Hector Moreno neměl problém rozvlnit síť - 0:2. O tři minuty později mohl snížit Bas Dost, nicméně po skvělé individuální akci napálil pouze břevno, stav se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele