základní část, 29. kolo
03.04.2011 12:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 2:1

Vitesse i nadále směřuje k záchraně a na sobotní vítězství svého konkurenta Excelsirou odpovědělo tou samou notou, když doma skolilo Nijmegen 2:1. Lví podíl měl na výhře i Bony Wilfried, čerstvá posila domácího celku, který zařídil první branku. Hosté sice snížili Goossensem, ale v 80. minutě dokázal ještě změnit výsledek Pedersen.

Zdá se, že bývalý útočník Sparty Wilfried se v Nizozemsku pomaluje a jistě zabydluje. Už v 11. minutě totiž poslal svůj nový klub do vedení a vsítil již svou druhou branku v teprve druhém utkání, do kterého nastoupil. Přitom naposledy si Bony zahrál jen druhou půli 20. února proti De Graafschapu, kde otevíral skóre a Vitesse tehdy nakonec zvítězilo 2:0.

Obrovskou hrubku v tomto utkání vyrobil ve vápně bek Nuytinck a rodák z Pobřeží slonoviny neměl problémy zacílit. Hostující Schone sice mohl vyrovnat, ale jeho střela z přímého kopu zamířila jen do připravené zdi. V 66. minutě se již NEC přece jenom podařilo srovnat. A prsty v tom měl opět Schone.

Ten totiž vyslal do velké šance spoluhráče Goossense, který jí v žádném případě nepohrdl a fantastickou ranou zamířil do šibenice. Na druhé straně musel čarovat gólman Cillessen, jenž polapil pokus Yasudy. Domácí jinak ve zbytku zápasu soupeře tlačili a nakonec se zásluhou své aktivní hry dočkali i zasloužené trefy.

Domácí brankář Room se sice musel činit vůči Vleminckxovi, jenž svou dělovkou pořádně vystrašil domácí fandy, ti se ale nakonec radovali deset minut před koncem z rozhodujícího gólu utkání, který zařídil jejich miláčkům konečné tři body. Aissati našel svým centrem náhradníka Pedersena a ten měl z blízkosti již snadnou úlohu, jak rozvlnit síť.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad už tim Bony dokazal že patří jasně do základu ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

To už dokázal dávno,ale nehrál,protže byl zraněný!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobře bony!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele