základní část, 10. kolo
24.10.2010 16:30 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 1:4

Fotbalisté Utrechtu tentokráte dokázali na domácí scéně v Eredivisi předvést skvělý výkon a ze hřiště podceňovaného Arnhemu si odvezli tři body. O svém vítězství rozhodli na konci prvního a začátku druhého dějství, kde už vedli dokonce 4:0. Domácí se po hodině hry zmohli už jen na snížení. S Arnhemem se tak velmi neúspěšně rozloučil kouč Theo Bos, který byl díky sérii špatných výkonů odvolán a odkoučoval proto svůj poslední duel.

Proti Arnhemu nyní stálo opravdu téměř všechno. Dal si vlastní branku hned ve 3.minutě a poté, kdy se snažil stav vyrovnat, obdržel druhou trefu do šatny v poslední minutě prvního poločasu. Ten druhý pro Arnhem také začal jako špatný vtip a proto v podstatě mohl od 56.minuty už pouze utkání dohrávat. Arnhem v tabulce zůstal s osmi body na šestnácté pozici, Utrecht poskočil již na sedmé místo se šestnácti body.

První akce se hned třepetala v arnhemské síti. Na straně unikl Dres Mertens a poslal balón do vápna, kde ho nešťastně do vlastní sítě sklepl Slobodan Rajkovič. Hned poté se však Arnhem otřepal a vytvořil si dobré možnosti. Asi z dvaceti metrů pálil těsně nad Ismail Aissati, následně se vytáhl gólman Utrechtu Michael Worm proti střele Nemanjy Matiče. V polovině prvního dějství opět brilantně zasáhl Worm.

Po centru Davyho Proppera z levé strany vypálil ke vzdálenější tyči Lasse Nilsson, Worm však balón dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Po Matičově průniku se po necelé půl hodině dostal Nilsson do větší šance, jenže trestuhodně branku přestřelil. Následně Worm zlikvidoval i hlavičku Matiče a pravidlo nedáš-dostaneš platilo do puntíku. V poslední minutě po přihrávce Mulengy z pravé strany zakončoval po zemi Mertens.

Hned po pauze mohli domácí snížit, jenže Aissatiho hlavičku naprosto famózně vyrazil nad břevno Worm. Proto v 52.minutě snižoval po centru Edouarda Duplana obránce Tim Cornelisse, který přelstil ofsajdové postavení. Za další čtyři minuty zvyšoval již na 4:0 Mulenga po špatném výkopu gólmana Rooma, v 61. minutě snížil na konečných 1:4 v neprospěch domácích střídající Marcus Pedersen.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele