základní část, 24. kolo
20.02.2011 14:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - BV De Graafschap 2:0

Dlouho to vypadalo, že v nepříliš divácky atraktivním utkání se oba celky rozejdou smírně bez branek. Nicméně domácí rozhodli o všech bodech ve svůj prospěch v poslední dvacetiminutovce, kde Vitesse nasměrovala k výhře bývalá hvězda pražské Sparty Bony Wilfried. Ten se trefil v 72. minutě a výsledek poté pojistil šest minut před koncem normální hrací doby Nemanja Matič. Arnhem se tak zpátky posunul na čtrnácté místo před Feyenoord.

Navíc je pouze o skóre horší než třináctý celek Heracles Almelo a zatím se tedy daří cíl, neskončit v sestupové zóně. Nyní má Arnhem náskok šesti bodů a i když ještě zbývá do konce letošního ročníku Eredivisie deset kol, tak je Vitesse na dobré cestě. De Graafschap poprvé prohrál v jarní části sezóny se slabším protivníkem, avšak stále má též nakročeno v nováčkovském ročníku k záchraně. Nyní je dvanáctý s šestadvaceti body na kontě.

Kdyby ovšem dokázali hosté zvítězit, vzdálili by se sestupovým vodám již na deset bodů a ve zbývajícím průběhu by měli relativně klid. Dlouhou dobu šlapala tradičně obrana jako hodinky, jenže uhlídat takového forvarda, jakým je Wilfried, je opravdu velmi složitý úkol. Domácí mohli jít do vedení už dříve, ovšem mírný tlak nezužitkovali. Do úvodní akce se probojoval Michihiro Yasuda.

Po centru do vápna dokázal gólman Boy Waterman vyrazit míč jen k japonskému krajánkovi a ten vyslal svůj projektil. Balón ale rozezvonil pouze břevno a šel mimo hřiště. Hosté měli pouze jednu sporadickou šanci v úvodní půli, kdy nad pálil Hugo Bargas. De Graafchap mohl jít do vedení po hodině hry. Obrovskou hrubku vytvořil Frank van der Struijk, díky ní se osamocen před gólmanem Eloy Roomem ocitl bek Jordy Buijs. Avšak v tváří tvář gólmanovi neuspěl, Room zachoval chladnou hlavu a balón vytěsnil pěkně kolem pravé tyčky.

Proto necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem zaúřadoval na opačné straně Wilfried. Po dlouhém pasu Davyho Proppera z pravé strany si našel hráč z Pobřeží Slonoviny volný prostor a z hranice pokutového kopu zamířil pravačkou do dolního rohu Watermanovi svatyně. V 84. minutě zazmatkoval právě Waterman, který nepříliš tvrdou ránu Genara Snijderse z dvaceti metrů vyrazil jen před sebe a Matič už neměl problém s dorážkou - 2:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že nastoupí Bony konečně

Reagovat
Aldeano

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji Bonymu k prvnímu gólu, jen tak dál!

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Hodte pls někdo odkaz...nemůžu ho nikde najít

Reagovat
smazaný uživatel

Bony budě Spartě chybět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele