základní část, 3. kolo
20.08.2010 20:45 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - NEC Nijmegen 4:2

Po týden staré výhře nad Feyenoordem si připisuje Excelsior další cenný skalp. Tentokrát dokázal obrat o všechny body rozjetý Nijmegen, kterému nadělil čtyři góly. O svém vítězství opět rozhodnul až v samotném závěru.

Nijmegen úvodní dva zápasy sezóny vyhrál, a proto byl v tomto vzájemném měření sil mírným favoritem. Také šel jako první do vedení, ale ani to mu nijak nepomohlo, jelikož díky nováčkovskému nadšení dokázal Excelsior bez problémů nepříznivý stav otočit.

První poločas můžeme nazvat v podstatě za nudný. Na hřišti se skutečně nic zajímavého nedělo. Úvodní gól hostů z 32. minuty tak přišel z ničeho nic. Po Goosensově centru zakončoval útočník Bjorn Vleminckx a opět tak potvrdil, že letos prozatím patří mezi nejlepší střelce soutěže.

Po změně stran se to už ale rozjelo. Excelsior dokázal velmi rychle vstřelit gól. Ten přišel konkrétně v 53. minutě. Clasie se rozhodnul pro střelu, i když měl před sebou řadu protihráčů, nakonec mu ale jeho rána vyšla a hodně šťastně vyrovnal. Domácí fotbalisté ovšem velmi brzy přidali i druhou branku. Bovenberg vyhrál souboj s obráncem, dostal se k hlavičce a míč umístil přesně do rohu brány, kde na něj nemohl gólman Babos dosáhnout.

Nijmegen ale nechtěl odjíždět s prázdnou, a tak dal velkou část svých sil do útočení. Výsledek přišel v 73. minutě, kdy skóroval Sibum, který využil centru Schoneho a střelou po zemi skóroval.

Ovšem Excelsior se začíná stávat mistrem posledních minut zápasu. Velmi brzy dokázal odpovědět zásluhou mladíčka Rolanda Bergkampa. Svou výhru si však pro jistotu ještě pojistil ve druhé minutě nastavení. Guyon Fernandez prokličkoval mezi obránci, dostal se až k brankáři, jehož následně bez problémů propálil a stanovil konečné skóre na 4:2.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele