základní část, 17. kolo
15.12.2010 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - NAC Breda 1:3

Fotbalisté Bredy dokázali dovést utkání s Excelsiorem do vítězného konce, o vedení se však museli bát v průběhu celého druhého poločasu. Domácí totiž dokázali v 84. minutě za stavu 0:2 snížit a ještě se mohutně snažili srovnat stav. Jenže to se jim nakonec nepovedlo, hosté naopak v nastaveném čase vsítili gólovou pojistku. Nováček soutěže se tak stále nachází v zóně baráže na šestnácté pozici s patnácti body.

Breda má v tomto ohledu lepší vyhlídky, poskočila na sedmé místo tabulky a s osmadvaceti body se rozhodně zapojuje do boje o poháry. Nyní konečně ukázala, že kromě zápasů s hlavními favority soutěže dokáže zvládat i povinné duely se slabšími celky. Středeční dohrávané klání bylo v původním termínu odloženo, poté se muselo předčasně ukončit v 7. minutě hry kvůli špatnému počasí i v náhradním termínu.

První poločas byl vyrovnaný, ovšem do vážnějších gólových příležitostí se dostali hosté. A ti nakonec svůj tlak zužitkovali. Na další gólové trefy si diváci museli počkat až do závěrečné čtvrthodiny. Hosté začali aktivněji a vypracovali si první možnost utkání. Na levé straně unikl Guyon Fernandez a zkusil hezkou střelou všechny překvapit, jenže mířil příliš vysoko. Následně po přihrávce Miguela Neloma pálil z osmnácti metrů těsně vedle Roland Bergkamp.

Pak už ale převzali taktovku hosté a do pauzy převrhli misky vah na svou stranu. Ali Boussaboun uvolnil svým centrem zleva ve vápně Matthew Amoaha a ten nekompromisní ranou do horního rohu otevřel stav zápasu. Domácí se snažili po pauze vyrovnat a dvacet minut před koncem propásli velkou možnost. K hlavičce se dostal Fernandez a mířil do levého dolního rohu, ovšem gólman Jelle Ten Rouwelaar reflexivně nohou vyrazil nad branku. A opět přišel trest v podobě druhé trefy NAC.

Nemana Gudelj šel společně s Robertem Schilderem dva na jednoho a druhý jmenovaný zakončil hezkou akci přízemní střelou - 0:2. Domácí e dostali do hry v 84. minutě, kdy Bergkamp dokázal zadovkou uvolnit Tima Vinckena a ten vykřesal pro Excelsior malou naději. Jenže v závěru musel opět otevřít zadní vrátka ve snaze útočit a proto na konečných 1:3 upravil v samém závěru Boussaboun.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele