základní část, 27. kolo
12.03.2011 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Roda JC - AZ Alkmaar 1:2

Fotbalisté Alkmaaru dokázali napravit zaváhání z minulého kola na půdě Ajaxu a tentokráte si po boji odvezli z venkovního prostředí všechny tři body. Sedmá Roda nedala favorizovanému soupeři rozhodně nic zadarmo a bojovala do poslední minuty. Po prohře se však musí stále spokojit se sedmou příčkou a ziskem jedenačtyřiceti bodů, konkurenční Alkmaar se jí vzdálil na pět bodů a nachází se na čtvrtém místě.

Roda si sice prozatímní umístění po tomto kole udrží, ovšem cesta do kvalifikace o Evropskou ligu bude ještě dlouhá a hodně trnitá. Po úvodním nepříliš zajímavém prvním poločase se hosté dostali do vedení sedm minut po přestávce, avšak za dalších dvacet minut bylo srovnáno. Jenže radost Rody netrvala ani dvě minuty a čtvrthodiny před koncem zařídil všechny body pro AZ navrátilec v sestavě Maarten Martens.

Rodu navíc potkala v samém závěru druhá špatná zpráva, vedle prohry si totiž karetní trest bude muset odpykat Pa Modou Kah. Ten uviděl první žlutou až v 83. minutě, po té druhé v nastaveném čase se musel pakovat předčasně do kabin. Domácí vlétli do utkání mnohem aktivněji, hned v prvních dvou minutách musel předvést dva jisté zákroky gólman AZ Esteban Alvarado. Ten si poradil v 19. minutě též se střelou Anouara Hadouira.

Alkmaar se poprvé ozval až krátce po půlhodině hry, kdy Kolbeinn Sigthorsson pálil přízemní střelou o malý kousek vedle levé tyče. Až do konce úvodního dějství už gólová příležitost k vidění nebyla, sedm minut po pauze vsítil úvodní trefu Sigthorsson. Po rohu Rasmuse Elma vyskočil šťastný střelec nejvýše a uklidil balón do sítě - 0:1. Roda se ale nevzdala a přesně za dvacet minut srovnala zásluhou tradičního ostrostřelce Madse Junkera.

Ten už dokázal vsítit svou patnáctou trefu v sezóně a posunul se na třetí místo mezi střelci. Po centru Mortena Skouba z levé strany stačilo Junkerovi už jen nastavit nohu - 1:1. Jenže v 74. minutě určil konečný výsledek duelu střídající Martens. Ten pobyl na hřišti jen 18 minut a po centru Ragnara Klavana uklidil balón do pravého dolního rohu - 1:2. V nastavení byl ještě vyloučen Kah, který si obě žluté karty připsal po faulech na Hectora Morena.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele