základní část, 7. kolo
26.09.2010 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - Willem II 2:1

Nebyl to sice jednoznačný výkon a tři body se pro domácího favorita vůbec nerodily lehce, ovšem nakonec Breda uplatnila své zkušenosti a zápas s podceňovaným Tilburgem nakonec zvládla. Hned od sedmé minuty sice prohrávala 0:1, pak si ovšem vytvořila velký tlak a v 65. minutě srovnala, deset minut před koncem vstřelil vítězný gól Kolkka a určil tak konečný stav zápasu 2:1. Tilburg se ovšem za svoje představení v tomto duelu rozhodně nemusí stydět.

Jenže stále zůstává po sedmi kolech na posledním místě bez jediného získaného bodu a už nyní mu chybí pět bodů alespoň na sedmnácté barážové místo. Kandidát sestupu to proto letos bude mít opravdu složité. Breda si naopak trochu spravila chuť a poskočila do horní poloviny tabulky na osmou příčku, zisk deseti bodů není úplně špatný počin. Breda držela povětšinu duelu balón na kopačkách a vytvořila si také úvodní šanci zápasu.

V 6. minutě dobře pálil Donny Gorter, avšak mezi tři tyče zamířit nedokázal. A proto o minutu později šokoval všechny domácí příznivce Andreas Landgren. Po přímém volném kopu Jana-Arie Van der Heijdena se nejlépe v chumlu hráčů zorientoval právě Landgren a přízemní střelou pokořil gólmana Jelle Ten Rouwelaara. Domácí se mohli dočkat vyrovnání ještě do poločasu, do kabin ale šel přeci jen spokojeněji Tilburg.

Ve velmi dobré příležitosti hlavičkoval Matthew Amoah, ovšem na zadní tyči dokázala včas balón odvrátit hostující obrana. Breda se nakonec trefila do černého po dvaceti minutách hry v druhém poločase, kdy Kees Luijckx krásně zakroutil balón z přímého volného kopu z hranice vápna do dolního pravého rohu a belgický gólman Davino Verhulst se stačil za balónem jen ohlédnout - 1:1. Od této chvíle tlak Bredy ještě zesílil.

Vše vyvrcholilo vítěznou trefou v 80. minutě. A opět byla u toho hvězda utkání Luijckx. Ten vyslal do vápna jeden ze svých přímých volných kopů a tentokráte našel na zadní tyči osamoceného Kolkku, který rychlou reakcí zařídil pro svůj výběr důležité tři body. V příštím kole se Breda pokusí navázat na tento výsledek doma s Nijmegenem, Tilburg bude bojovat o vůbec první bod v sezóně na hřišti konkurenčního Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele