základní část, 17. kolo
03.12.2010 20:45 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 4:1

Série bez prohry je už v případě Vitesse u konce. Po pěti zápasech svěřenci trenéra Ferrera opět odcházeli ze zápasu se skloněnou hlavou. Na půdě Groningenu sice dlouhou dobu odolávali, nakonec ale jasně padli. Ve druhé půli obdrželi hned čtyři branky a domů tak cestovali s debaklem 1:4.

První poločas ovšem nenabídl žádnou mimořádně atraktivní podívanou. Diváci navíc čekali na gól marně, střelecky se začaly oba kluby prosazovat až po změně stran.

Domácí ale mohli jít do vedení už v 5. minutě. Po Tadičově centru se totiž dostal na hranici malého vápna k hlavičce Tim Matavz, jenže zakončení mu nesedlo a míč poslal vedle brány. Poté přišel hodně nepříjemný okamžik pro záložníka van de Laaka. Ten totiž špatně došlápl a na hřiště se skácel jako podťatý. Jeho bolestivý výraz ve tváři okamžitě signalizoval, že dál už pokračovat nebude, což se také nakonec potvrdilo.

Jinak se ale odehrálo úvodní dějství bez větších emocí a šancí. Za zmínku stojí například jen nádherná střela Aissatiho, kterou orazítkoval břevno, a nepřesné zakončení Pluima. Groningen se v první půli příliš nepředvedl, po změně stran ale dnění na hřišti zcela ovládl.

Úvodní branka přišla už v 53. minutě. Felixdaal fauloval v pokutovém území Matavze a následný pokutový kop proměnil zkušený exekutor Andreas Granqvist. Uběhlo však pouhých deset minut a brankář Room musel lovit míč ze své sítě již podruhé. Tentokrát byli diváci svědci hodně smolného gólu. Matič se totiž pouze snažil odkopnout míč, jenže napálil nohu Matavze, od níž se balón odrazil nešťastně přímo do brány.

Brzy však Groningen přidal ještě třetí branku. Andersson vypálil technickou ránu zpoza šestnáctky a gólman Room na jeho pokus ani nezareagoval. Vitesse se sice povedlo zásluhou nádherné rány Pedersena z voleje snížit, poslední slovo ale měl opět Groningen. V 81. minutě se mezi střelce zapsal také Tim Sparv.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 3

Reagovat
AjaxFans

To bude jasná záležitost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele