základní část, 6. kolo
17.09.2010 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - SC Heerenveen 3:2

Heerenveen si na konto připisuje další nečekanou porážku, která ho bude ještě hodně dlouho mrzet. Nestačil totiž na nováčka z De Graafschapu a týmy z předních příček se mu tak podle všeho opět vzdálí.

Superboeren v letošním ročníku budou zřejmě bojovat o záchranu, a proto je nutné, aby především na domácím trávníku dokázali co nejčastěji bodovat. Ovšem s možností, že by porazili srdíčka, se tedy příliš nepočítalo.

Domácí skutečně podali v tomto duelu výborný výkon. Už na začátku ukázali, že půjdou za vítězstvím a hned v úvodních minutách dvakrát nebezpečně zahrozili. Ani jednu šanci přetavit v gól ale nedokázali a zanedlouho je to začalo pořádně mrzet.

Heerenveen šel totiž ve 24. minutě do vedení. Assaidi poslal míč ke kopačkám Grindheima, který svou střelou do rohu brány otevřel gólový účet tohoto duelu. Jenže vedení hostů nemělo příliš dlouhého trvání. Nalbantoglu vypálil z voleje a gólman Ellegaard už míč zastavit nedokázal. Do kabin tedy šly oba kluby za nerozhodného stavu.

Ihned po změně stran ovšem začaly opět padat branky. Ve 48. minutě si jednu z nich připsal De Graafschap. Hned dvakrát dokázal Ellegaard vyrazit střelu Poepona, na třetí pokus byl už ale krátký, a tak domácí fanoušci mohli začít slavit. Jejich nadšení však velmi brzy zchladil Oussama Aissaidi, kterého parádním centrem našel El Akchaoui, a mladý nizozemský záložník nedal brankáři Watermanovi pražádnou šanci, jak míč směřující do brány zastavit.

I následně byli aktivnější domácí a šanci na vstřelení rozhodující branky měl už Yuri Rose. Jeho hlavička ale postrádala přesnost. O poznání lépe si vedl šest minut před koncem Rydell Poepon, jenž vsítil třetí branku svého celku hlavou po rohovém kopu Bargase. Na stadiónu De Vijverberg tak mohly odstartovat oslavy velmi cenného zisku tří bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele