základní část, 16. kolo
28.11.2010 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - SBV Vitesse 1:1

De Graafschap uhájil před domácím publikem remízu s Arnhemem a i když to podle mnohých může bát ztráta, tak každý bod se počítá. Hosté totiž několikrát ukázali, že mají silnější kádr než v loňském ročníku a v souboji s úhlavními rivaly mají navrch. Na půdě nováčka předvedli dobrý výkon, protivníci si rozdělili spravedlivý bod, když obě trefy padly v prvních třiceti minutách hry.

De Graafschap se v tabulce nachází na jedenácté pozici s dvaceti body, Arnhemu patří čtrnáctá příčka se ziskem sedmnácti korálků. Domácí šli do vedení přesně v polovině úvodní půle zásluhou Youssoufa Hersiho, avšak hned za čtyři minuty se Arnhem dostal zpátky do hry trefou Wiljana Pluima. V dalším průběhu viděli diváci slibné příležitosti na obou stranách, stav se už ale nezměnil.

De Graafschap se probojoval do první vážnější možnosti již po devíti minutách. Na levé straně se ocitl Steve De Ridder a dokázal ve vápně uvolnit Petera Jungschlagera, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla a skončila těsně mimo. Ovšem De Ridder se přeci jen radoval ve 23. minutě, když byl strůjcem gólové přihrávky. Belgický útočník unikl na pravé straně a ve vápně našel Hersiho, který nízkou střelou pravačkou zamířil přímo k tyči.

Extáze domácích fanoušků však opravdu netrvala příliš dlouho. Hned ve 27. minutě prosvištěl jak šíp Genaro Snijders po levé straně a dostal se až k hranici vápna. V jeho středu našel zcela volného Pliuma, který přízemní střelou pravačkou rozvlnil síť - 1:1. Hosté mohli jít do vedení čtyři minuty před přestávkou. Po spolupráci s Ismailem Aissatim vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Julian Jenner, jenže rozezvonil pouze břevno.

Druhý poločas zaváněl nudou a teprve v závěrečné dvacetiminutovce se mohl měnit stav. Po rohovém kopu Christophe Bargase zakončoval tvrdě znovu aktivní Jungschlager, jenže tentokráte si gólman Eloy Room poradil. Ke konci mohl domácím vrátit vedení Rydell Poepon po nahrávce Hersiho, avšak nemířil přesně. V samém závěru na druhé straně mohl skórovat Guram Kashia, jenže ani on už skóre nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele