základní část, 27. kolo
14.03.2010 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Willem II - Sparta Rotterdam 3:1

Willem II si na domácí půdě lehce poradil se Spartou Rotterdam.

Domácí již od samého začátku ukázali, kdože bude v tomto utkání diktovat tempo a podle koho, že se bude hrát. Již ve čtvrté minutě využil zaváhání hostující obrany Demouge. Ten se díky své agresivitě dostal k míči, prošel přes bránícího hráče a tvrdou střelou prostřelil vše co mu stálo v cestě.

Domácí se tedy dostali do rychlého vedení a hosté očividně zaskočeni začali poté hodně defenzivním stylem. Ten naštěstí pro hostující celek nesl své ovoce. Domácí totiž značne přitvrdili a naplneni odhlodláním a sebevědomím chtěli utkání rozhodnout ještě před koncem.

O dobrou šanci se postaral Christophe Gregoire, který si to po dobré kolmici namířil sám na branku soupeře. Hostující brankář ovšem včasným vyběhnutím hráče znervóznil a ten mířil vysoko nad opuštěnou svatyni hostů.

Poté přišla zajímavá 33. minuta a velká minela hostujícího Ayodele Adeleye, který si po rohovém kopu počínal opravdu neohrabaně a v chumlu hráčů si srazil míč do vlastní sítě a poslal domácí celek do dvoubrankového vedení.

Další rozruch si na konto připsali znovu domácí hráči. Tentokrát se však po přechodném útoku do dobré pozice dostal Danny Schenkel, avšak ani on nezachoval v klíčovém momentu chladnou hlavu a mířil nepřesně.

Tím prakticky skončil první poločas a na řadu přišel poločas druhý. Do toho domácí vlétli s velkým stylem a hosté nevěděli kde jim hlava stojí. Domácí si tak mohli dopřáít výbornou kombinační hru. Jednu takovou kombinaci však zmařil nevybíravým faulem hostující hráč, naštěstí však pro domácí uvnitř pokutového území. K penaltovému kopu se tak postavil Nijland a s přehledem poslal domácí již do tříbrankového vedení.

Poté se hra razantně uklidnila a domácí s přehledem bránili své tříbrankové vedení. S blížícím se závěrem však hosté postupně získávali chuť vstřelit alespoň čestnou branku. Největší možnost dostal v 86. minutě Poepon. Ten dostal možnost snížit z pokutového kopu a jako správný kanonýr si s ním také poradil. Poepon tak nekompromisní střelou stanovil konečné skóre 3:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele