základní část, 1. kolo
01.08.2009 18:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Willem II - SBV Vitesse 3:1

Tilburg zvládnul úvodní duel na jedničku a z papírově velmi vyrovnaného střetnutí vyválčil před vlastními fandy všechny tři body. Určitě mu k tomu pomohla rychlá branka ze 3. minuty a druhá trefa po půl hodině hry. V dalším průběhu se však Arnhem uklidnil a dokázal i snížit, v závěru se ale prosadit nedokázal a v nastavení ještě inkasoval. Přitom domácí hráli od 66. minuty bez vyloučeného Christopha Gregoire, i v deseti ovšem statečně výsledek udrželi.

Domácí se tedy dostali do vedení ve 3. minutě, kdy Christoph Gregoire stál v pravý čas na pravém místě po zblokované střele Sergio Zijlera a pohodlně překonal bezmocného gólmana Velthuizena - 1:0. Ten zachránil svůj tým v 19. minutě, když naprosto s bravurou vytěsnil hlavičku Franka Demougeho. Tilburg mohl vyrovnat o něco později po divoké střele Santiho Kolka, ovšem jeho rána z 20 metrů mezi tři tyče nezamířila.

Aktivní Tilburg se dočkal dvoubrankového vedení ve 28. minutě, po úchvatném sólu a přesné střele k tyči z dobrých 18 metrů se radoval z trefy Said Boutahar. Tilburg mohl navýšit náskok pět minut před pauzou, kdy se do hlavičky opřel Swinkels, gólman Velthuizen však tým opětovně podržel. Osm minut po přestávce se na druhé straně v obrovské příležitosti ocitl Kolk, avšak z blízkosti branku pouze přestřelil. Hororový scénář se mohl pro domácí urodit během poslední dvacetiminutovky, když předtím hostům zbytečně nabídli velkou možnost.

Nejprve se musel v 66. minutě pakovat do kabin po druhé žluté kartě střelec první branky letošního ročníku Eredivisie Christophe Gregoire, o dvě minuty později se Arnhem dočkal vytouženého snížení. Překvapivým "šouráčkem" totiž dopravil balón do sítě střídající Kaloglu. Poté se ale žádný mohutný tlak nekonal a Tilburg předvedl rovnocennou partii i v deseti, na konci k tomu otevřeli hosté zadní vrátka a z brejku uklidnil celý stánek třetí brankou domácích Swinkels.

V příštím kole si pokusí Arnhem poprvé před vlastními fandy vylepšit reputaci proti favorizovanému Feyenoordu Rotterdam, Tilburg naopak bude navazovat na tři body v Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele