základní část, 9. kolo
03.10.2009 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - NEC Nijmegen 1:1

Očekávaná remíza se naplnila plným douškem a i přes chvilkový pesimismus domácích fanoušků si oba sokové rozdělili spravedlivě bod za remízu. Ztráta to je spíše pro Willem, který je se sedmi body na předposlední pozici, jeho deficit na příčky zaručující záchranu ještě může narůst, Nijmegen si udržel postavení těsně za horní polovinou tabulky a dosáhl dvojciferného počtu bodů.

Přitom hosté po brance v závěru chýlícího se prvního poločasu měli vše ve svých rukách a mohli mezi nejlepší devítku poskočit. Po hodině hry ale zaváhali v obraně a proto zatím nemohou myslet výše. Přitom Nijmegen zazdil jejich kmenový hráč Said Boutahar, jenž je ve Willemu pouze na hostování. Hosté měli skvělý vstup do zápasu a z 25 metrů z přímého volného kopu to hezky zkusil Bjorn Vleminckx, gólman Nikki Maenpaa ovšem vytáhl ještě lepší zákrok.

Po čtvrthodině hry mohl domácí dostat do vedení nejlepší hráč v domácím dresu Boutahar, po centru Janseho ale šla jeho hlavička těsně vele pravé tyče. O něco později se musel vytáhnout gólman Gabor Babos, jehož též hlavou prověřil Frank Demouge. Domácí byli stále aktivnější a vytvořili si mírný tlak, avšak pět minut před koncem udeřil Nijmegen. Maenpaa do brejku uvolnil Vleminckxe, který posadil balón na hlavu Ertonu Fejzullahuovi a ten se nemýlil - 0:1.

Po pauze však domácí ožili a zatlačili protivníka do vlastní šťávy, nemohli se dostat z vlastní šestnáctky. Po hodině hry uvolnil Demouge krásně Boutahara a ten vymetl pravý horní roh Babosovy klece. Strhnout vedení na stranu Tilburgu se snažil Sergio Zijler a následně s dorážkou přispěchal střídající Ronnie Reniers, branku ovšem diváci neviděli. Minutu před koncem mohl domácí stánek šokovat dobrou střelou Maenpaa, jenže ani on, ani dorážející Vleminckx do sítě balón nedopravili.

V příštím kole pojede Tilburg na půdu Ajaxu, Nijmegen na domácím stánku přivítá o mnoho hratelnějšího protivníka Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele