základní část, 3. kolo
15.08.2009 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Willem II 2:1

Sparta Rotterdam si ve třetím kole přeci jen připsala své první tři body. Proti Tilburgu nechtěla připustit žádné překvapení, ovšem poměrně brzy inkasovala, a proto jí nezbývalo nic jiného, než nepříznivý stav otočit. To se jí nakonec povedlo a nyní může slavit výhru v poměru 2:1.

Willem zmrazil domácí fanoušky již v 15. minutě. Vše ale mohlo být úplně jinak. Sparta totiž do zápasu vstoupila velmi dobře a již ve třetí minutě mohla jít do vedení. Na Johnův centr z přímého kopu si naběhl Poepon a jeho hlavičce scházela pouze přesnost. Poté však zaúřadovali právě hosté. Hned při svém prvním vážnějším útoku se prosadili. Do kolonky střelců se hlavou zapsal Biemans.

V prvním poločase dělal tilburgské obraně problémy především aktivní John, jenž posílal do pokutového území jeden nepříjemný centr za druhým. Po jednom z nich zakončoval Rydell Poepon, jenže opět nemířil přesně. Při své šanci neuspěl ani Edouard Duplan, a proto se šlo do kabin za překvapivého vedení Tilburgu.

Po změně straně už ale Kasteelheren začali hrát naplno a zaslouženě se také nakonec dočkali branek. Jako první s nepříznivým stavem mohl něco udělat Donovan Slijngard, jenže střela mu nesedla a skončila mimo území tří tyčí.

Vyrovnání přišlo v 60. minutě, kdy po Duplanově nepřesné střele úspěšně zakončil Strootman a vlil tak do žil hráčů Sparty naději na vítězství. Na druhý gól domácí diváci příliš dlouho čekat nemuseli. Přišel totiž pouhých pět minut po tom prvním. Do dobré šance tentokrát vyslal Poepona záložník Rutjes a holandský kanonýr se při zakončení nemýlil. Willem se sice v závěru snažil, ale gólmana Šeligu nijak vážně neohrozil.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele