základní část, 8. kolo
27.09.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 0:2

Tak že by konečně návrat do horních pater tabulky a znovuzrození? Určitě to tak vypadá a Heerenveen se možná přeci jen ještě včas chytne a může dohnat ztracené body. Druhá výhra v sezóně a přerušení série čtyř proher v řadě určitě přijde vhod, stejně jako posun na 16. místo tabulky právě za Spartu. Vítěztství se ale nerodilo lehko, vedoucí branku hosté vsítili až v závěru první půle a pojišťovací trefu přidali z penalty.

Heerenveen měl po celý duel územní převahu a soupeře opravdu do ničeho nepustil. Naopak si vytvářel jedno možnost za druhou. Už ve 12. minutě se musel vytáhnout domácí gólman Alexandr Šeliga, který perfektním zákrokem uspěl v tváří tvář pozdějšímu hrdinovi Henriqueovi. O malý moment později se prodral přes obránce Sandera Van Gessela, vypálil ovšem nepřesně.

Henrique zlobil domácí obranu po celý zápas. O další moment později ho vyslal do uličky Elm, nyní však kanonýr branku přestřelil. Sparta v utkání zahrozila pouze pokusem Darko Bodula a lobem Briana Vandenbusscheho, ten ale skončil jen v horní síťce na brance. Domácí šli do vedení v poslední minutě, kdy Gerald Sibon uvolnil osamoceného Henriqueho a ten v boji muž proti muži Šeligu překonal - 0:1.

Hosté pokračovali v tlaku nadále. V druhé půli to zkoušel český kanonýr Michal Papadopulos, jeho hlavička ale skončila pouze u Šeligy. Rozhodující moment se zrodil zhruba tak čtvrthodiny hry před koncem. Nathan Rutjes fauloval ve vápně Elma a ten ze značky pokutového zamířil přesně do levého horního rohu - 0:2. Za chvilku na tom mohla bít Sparta ještě hůře. V obrovské tutovce se ocitl Christian Grindheim, osamocen před Šeligou ale selhal a tak stav zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele