základní část, 3. kolo
15.08.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:0

Heerenveen se po dvou nezdarech v lize dokázal chytit a vybojoval všechny body proti Vittese Arnhem, které tak zůstává v sestupových vodách s pouhým jedním bodem. Domácí byli po celý zápas lepším týmem a rozhodli o svém vítězství již v úvodní čtvrthodině hry, Arnhem pak už nedokázal přes skvěle fungující defenzívu nají recept.

Heerenveen rázem poskočil v tabulce na osmé místo a je zpět ve hře o nejvyšší příčky, nálada před důležitými pohárovými střetnutími je určitě taky lepší. Přitom od začátku mohlo být všechno jinak, Santi Kolk ve ale 3.minutě trestuhodně netrefil balón z bezprostřední blízkosti a branka tak z toho nebyla.

O sedm minut později vyslal nepříliš povedený pokus poprvé Losada, ale o tři minuty později již dokázal rozjásat celý téměř 27tisícový Abe Lenstra Stadion. Argentinský záložník si udělal prostor a napálil balón přímo do pravé šibenice. Domácí mohli navýšit v 17.minutě, jenže proti byl neskutečný zákrok brankáře Arnhemu Pieta Velthuizena, jenž vytlačil mimo zdařilou ránu Roye Beerense.

Hosté zahrozili deset minut před koncem prvního dějství, dělovka Lasse Nilssona ale byla za pět minut dvanáct zastavena skvělým zákrokem Michaela Breuera. Po hodině hry vystřelil z dobré pozice aktivní Kolk, tentokrát ale dokázal zasáhnout český gólman mezi třemi tyčemi nizozemského klubu Martin Lejsal. V závěru ještě chtěl srovnat střídající Bonaventure Kalou, nejprve ale mířil z 25 metrů nad a následně jeho volný kop poslal hlavou mimo Goran Popov.

V domácím kádru odehráli celý duel český brankář Martin Lejsal a také záložník Michal Švec, útočník Michal Papadopulos se tentokrát nevešel ani na lavičku náhradníků. V příštím kole chce Heerenveen pokračovat ve vítězné šňůře doma s loňským mistrem Alkmaarem, Vittese bude mít velkou šanci urvat poprvé více jak bod doma s konkurenčním Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele