základní část, 4. kolo
23.08.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 0:2

Alkmaar potvrdil formu a ukázal, že bude v Lize mistrů hodně nebezpečný. Vykradl totiž stánek silného Heerenveenu a posunul se s devíti body za vedoucí Twente. Duel ovlivnila 30. minuta, kdy si český gólman Martin Lejsal dal neuvěřitelný vlastní gól a domácí se už na odpor nezmohli. Heerenveen tak spadl do druhé poloviny tabulky a se čtyřmi body mu patří až 13. místo.

Hosté byli aktivní od začátku, první střelu vyslal na branku Brett Holman, jistý zákrok ovšem předvedl Lejsal. V polovině úvodní půle po rohovém kopu Maartena Martense hlavičkoval prudce Hector Moreno, ovšem z brankové čáry dokázal včas vykopnout obránce Gerry Koning. Po půlhodině už však Alkmaar mohl oslavovat, Holman trefil sám před Lejsalem tyč a míč se následně odrazil do rukou ležícího gólmana, který si jej ovšem nešťastně srazil do vlastní sítě.

Před pauzou hosté dále tlačili a vytvořili si i tutovky z brejků. Největší možnost na zvýšení propásl ale Moreno po standardní situaci. Naskočil si na další rohový kop Martense, jenže i teď se proti jeho hlavičce vytáhl Lejsal. Domácí se snažili po pauze s výsledkem něco udělat a po sedmi minutách hry hrozil nebezpečnou ranou Bonaventure Kalou, dobrý zásah vytáhl gólman Sergio Romero.

O deset minut později mohl vyrovnat po dlouhém centru Michala Papadopulose střídající Paulo Henrique, jeho hlavičku však zlikvidoval i tentokráte Romero. Domácí definitivně zlomil v polovině druhé půle El Hamdaoui, kterého nádherně uvolnil po skvělém nápadu Martens a marockému špílmachrovi stačilo jen přesně zamířit - 0:2. El Hamdaoui mohl přidat i další branku, jeho lob ovšem letěl těsně na branku.

V příštím kole bude chtít Alkmaar natáhnout svou šňůru vítězství doma proti Tilburgu, Heerenveen se pojede poprat o body na půdu jiného pohárového účastníka Bredy.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lejsal vlastní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele