základní část, 32. kolo
13.04.2010 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NAC Breda 1:1

Breda si opět lehce zkomplikovala možnost poprat se o nejlepší osmičku a pokud nepřekvapí v posledních dvou zápasech, zřejmě s v baráži o Evropskou Ligu nepopere. Pro Arnhem má naopak bod cenu zlata, dosáhl totiž už třiceti bodů a zřejmě se v nejvyšší soutěži udrží. Bude sice možná ještě zapotřebí nějakého toho bodu, ale rozhodně outsiderovi do bot neteče. Arnhem poskočil na dvanáctou pozici a bude čekat na dohrávku, Breda je devátá.

Ta bude nejvíce sledovat souboj Utrechtu s Groningenem a zřejmě si přeje vítězství domácích. Groningn má totiž stejný počet bodů a při jeho výhře by se mu tříbodové manko dohánělo vskutku velmi těžko. Přitom Breda může být za bod ještě hodně ráda. Domácí se po dobré hře dostali do vedení už po půl hodině hry, Bredu spasila branka minutu před vypršením normální hrací doby. A její výkon nijak přesvědčivý nebyl.

Hosté mohli jít do vedení již po sedmi minutách hry, kdy se do první možnosti probojoval pozdější hrdina Edwin De Graf. Jeho tvrdou ránu ale dokázal skvěle zlikvidovat gólman Piet Velthuizen. Domácí se do první vážnější příležitosti probojovali těsně před úvodní trefou. Do krásného protiútoku se dostal Davy Propper, jenže na skvělého gólmana Jelle ten Rouwelaara nevyzrál. Za 60 sekund se však už domácí radovali.

Po pohlednou akci se na levé straně uvolnil Nicky Hofs. Ten se dokázal osamostatnit a nacentrovat do vápna na volného Claudemira. Jeho hlavičku dokázal sice Jelle ten Rouwelaar ještě vyrazit před sebe, avšak s dorážkou přispěchal Santi Kolk a gólman nemohl dělat nic - 1:0. Zvýšit náskok mohl o chvíli později Hofs, tři minuty před koncem se však jeho pokus stočil těsně vedle.

Po hodině hry mohl navýšit Giovanni Gravenbeek. Jenže i když pokořil gólman Ten Rouwelaara, míč díky skvělému zásahu jednoho z obránců v síti neskončil. O něco později se do hlavičky položil ten Kolk, ani tentokráte ale Rouwelaara nepřekonal. A proto se zrodil trest za neproměněné šance. Breda zabrala v závěrečné desetiminutovce a v 89. minutě se bez větších problémů uvolnil De Graf. Umístěnou ranou do dolního rohu poté stanovil konečný výsledek na 1:1

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele