základní část, 7. kolo
19.09.2009 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - NAC Breda 2:0

Poslední vysoká porážka na půdě Ajaxu zanechala na hráčích Bredy zřejmě přeci jen nějaké následky. V utkání s Rodou totiž předvedli opět jeden z horších výkonů a pochopitelně tak dostali za vyučenou. Domácí fotbalisté si zásluhou dvou gólů kanonýra Junkera z úvodu druhé půle připsali na konto další velmi cenné tři body, díky kterým se konečně dostali dál od sestupových pozic.

Domácí hráči potřebovali po třech porážkách v řadě už konečně bodovat, což jasně ukázali hned na začátku. Především šance Hadouira zaváněla brankou. Jeho střela z přímého kopu měla gólové parametry, ale nakonec skončila jen těsně vedle tyčky. Krátce na to nebezpečně zakončoval také Junker, jenže vedl si podobně jako jeho kolega. Roda průběh zápasů bez problémů kontrolovala a po půlhodině hry opět zahrozila. K tvrdé ráně napřáhl Marcel de Jong a gólman Jelle ten Rouwelaar měl co dělat, aby jeho pokus dokázal zlikvidovat.

Hosté měli největší šanci zápasu těsně po přestávce, jenže ani jednu nevyužili. Nejblíže byl zřejmě Kwakman, jehož výborně našel De Graaf, jenže také jemu scházela přesnost, a proto gólman Castro nakonec vůbec zasahovat nemusel. Poté již začali úřadovat domácí hráči. Jejich první gól přišel v 54. minutě. Po pěkném, ale hlavně přesném, centru De Fauwa zakončoval hlavou Junker a nemýlil se.

Uběhly pouhé tři minuty a Roda se již mohla radovat z dvoubrankového vedení. Mezi střelce se opět zapsal dánský dlouhán, který využil pasu De Jonga a střelou do horního rohu brány podruhé v zápase rozvlnil síť. Breda měla jednu z ojedinělých šancích zhruba o deset minut později, jenže Matthew Amoah na gólmana Castra vyzrát nedokázal.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele