základní část, 2. kolo
07.08.2009 18:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - SC Heerenveen 4:1

Nijmegen se z porážky od Feyenoordu v prvním kole rychle oklepal a dnes vyučil Heerenveen, který přehrál jasně 4:1. Po dvou brankách Vleminckxe a jedné z kopačky Fejzullahua a El Akchaouiho vedli domácí už 4:0, za hosty pak jen korigoval skóre český útočník Papadopulos. V brance Heerenveenu se objevil jeho krajan Lejsal.

Nijmegen se dostal do vedení už v šesté minutě, kdy Van Eijdenův centr hlavičkou nekompromisně do branky uklidil Bjorn Vleminckx. Heerenveen si v prvním poločase příliš šancí nevytvořil. Za zmínku stojí Elmova střelou, kterou však v klidu lapil Gabor Babos. Domácí měli ještě v prvním dějství několik slibných příležitostí, ale svůj náskok si nedokázali pojistit.

Navýšit vedení se Nijmegenu povedlo až v 56. minutě. Tehdy skvělým pasem vyslal Davids Fejzullahua, proti němuž vyběhl gólman Lejsal, ale domácí útočník ho obhodil a zvýšil na 2:0. Vzápětí se Lejsal zaskvěl proti střele Vleminckxe, ale v 65. minutě již byl opět krátký. Tentokrát na něj přesnou ranou z trestného kopu vyzrál El Akchaoui. Osm minut před koncem podtrhl svůj dobrý výkon druhou brankou Vleminckx a definitivně rozhodl o vítězství Nijmegenu. V 85. minutě nakonec ještě snížil Papadopulos, ale to bylo ze strany Heerenveenu vše.

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele