základní část, 18. kolo
17.01.2010 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - SBV Vitesse 2:1

Osmnácté kolo Eredivisie proti sobě poslalo o záchranu bojující Nijmegen a ambiciózní Vitesse. To se brzy dostalo do vedení, ovšem NEC ukázalo svojí sílu a nakonec utkání zvrátilo ve svůj prospěch a zvítězilo 2:1.

V utkání nebyl jasný favorit, a tak se očekávalo, že oba celky proti sobě naskočí spíše s taktickými úkoly. Ovšem opak byl pravdou a hosté do utkání naskočili jako rozjetá mašina. Hned od úvodních minut na svého soupeře tlačili a ve vzduchu tak visel brzký gól.

První velká šance ve prospěch Vitesse přišla již v 5. minutě, a to díky chybě domácího Zomera, který si proti útočícímu Nilssonovi počínal nečistě. Sám postižený si následně postavil míč k pokutovému kopu a přesnou ranou poslal hostující celek do vedení.

Domácí ovšem nepadli na kolena a okamžitě začali pracovat na nápravě. Po chvilce se dokonce Nijmegen dostal do slibné šance. Z dobré pozice o sobě dal nahlas vědět v tu chvíli velice aktivní Vleminckx, který svou tvrdou ranou hodně vylekal hostujícího brankáře.

Utkání se poté značně vyrovnávalo a domácí sahali po vyrovnání. Aktivní byl zejména smolař Zomer, kterého bylo najednou na hřišti plno. Přišla tedy 27. minuta a s ní právě akce Zomera. Ten naservíroval míč na Ntbazonkizu, který si počínal jako ostrostřelec a přesnou ranou vyrovnal na 1:1.

Poté hra jakoby opadla. Oba celky začaly hrát spíše opatrněji a čekaly na chyby. Jenže ty nepřiházely. Na začátku druhé půle ovšem přišla pro hostující hráče tvrdá rána. Zomer se rozhodl, že svou úvodní chybu odčiní a vzal si míč i s celou zodpovědnosti na sebe. Obelstil pár bránících hráčů a tvrdou ranou poslal domácí do vedení.

Hosté v tu chvíli byli jako opaření a domácí si výsledek kontrolovali. Do konce utkání se nic nestalo, a tak se NEC mohlo radovat z cenného vítězství.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nec zvitazi je mu moc horuco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

možná 1 možná 0 možná 2 kdoví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele