základní část, 16. kolo
06.12.2009 16:30 CET
3 : 4
(3:3)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 3:4

Tak to teda byla pořádná fuška. Remíza, se kterou vyrukovali mnozí odborníci, byla opravdu hodně blízko. První poločas skončil divokým výsledkem 3:3 a nebýt rozhodující trefy dvě minuty před koncem, dotáhl by se na vedoucí pozici Eindhoven. Jenže štěstí k fotbalu také patří a Enschede si ho díky odvedeným výkonům určitě zaslouží. Nijmegen naopak klesl na předposlední místo a rád by konečně bodoval příště.

Domácí zvládli perfektně začátek a po čtvrthodině hry vedli, jenže během další čtvrthodiny 3x inkasovali a zdálo se, že je po nadějích. Ovšem v poslední pětiminutovce první půle se předvedl Björn Vleminckx a dvěma zásahy srovnal. V 88. minutě ale strhl všechny body na stranu Twente Bryan Ruiz.

Nijmegen otevřel skóre poté, co Naidi Ntibazonkiz uvolnil v pokutovém území Johna Goosense a ten pravačkou zavěsil přímo k tyči. Jenže Twente se vrátilo do hry o tři minuty později, kdy krásně zakroutil svůj přímý kop Perez a trefil přesně šibenici. Ve 25. minutě se elegantně uvolnil Ruiz a předložil lahůdku pro Blaise N'Kufoa, který přízemní střelou do dolního rohu otočil. A po půl hodině to už byla třínásobná salva, na levé straně si totiž dobře zpracoval balón Stoch a kontrolovaně ho vyslal pravačkou směrem na branku, brankář byl bezmocný.

Jenže Twente podcenilo závěr prvního dějství a bylo proto tvrdě ztrestáno. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem. Vleminckx nejprve bez větších obtížích uklidil nadýchaný centr Goossense, hned nato utekl po lajně Patrick Pothuizen a přízemním centrem uvolnil Vleminckxe na zadní tyči - 3:3. Jenže byl to právě Vleminckx, který po deseti minutách hry v druhém poločase svůj výběr oslabil.

Po odpískání faulu totiž zbytečně kopl Douglase Franca a rozhodčí byl se svým verdiktem nekompromisní - červená karta. Twente pomaličku polehoučku přitlačilo, hlavou nad zamířil Stoch. Překvapivé vedení mohl dát Nijmegenu Ntibazonkiza, jenže jeho divoká střela šla vedle a proto přišla chvíle Ruize. Ten si chytře naběhl na centr Ronnieho Stama a hlavou zavěsil přímo pod břevno - 3:4.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fotbalove i hokejove analyzy kazdy den .Navstivte nasi stranku a podelte se s nami o vase tipy: http://sportstipsforum.zzl.org/viewtopic.php?f=3&t=3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele