základní část, 16. kolo
04.12.2009 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - Sparta Rotterdam 2:2

Sparta Rotterdam zajížděla v rámci utkání 16. kola holandské Eredivisie na půdu Bredy v roli outsidera. Vývoj utkání tomu ovšem rozhodně nenasvědčoval, a tak se na konci mohli hosté radovat z remízy 2:2.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácímu celku. Ten se do svého soupeře obul a hned si vytvářel dobré šance. O první se v 8. minutě postaral Schilder, avšak jeho střelecký pokus zlikvidoval pozorný brankář hostujícího celku. O pár minut později ovšem přišla další útočná vlna Bredy. Tentokrát však Sparťané dobře bránili a za zmínku stojí akorát střelecký pokus Leonarda, který ovšem své pozice nevyužil, a tak byl stav nezměněn.

Přišla ovšem 24. minuta a o slovo se přihlásili hráči z Rotterdamu. Domácí bránci kombinovali na vlastní polovině, když v tom jim do hrátek vlétl aktivní Falkenburg a drzým vypíchnutím se dostal před domácího brankáře a tvrdou střelou poslal Spartu do vedení. NAC jakoby šokováno tímto průběhem okamžitě šli do kolen. Toho ovšem hosté nedokázali využít a při pokusech zvýšit své vedení většinou naráželi na odpor zformované obrany.

To bylo prakticky vše, co nabídl první poločas. Na řadu tedy přišel poločas druhý a s ním i domácí útok na body. Breda postupem času dostala iniciativu do svých rukou a tak byla jen otázkou času kdy vyrovná. Přišla tedy zaslouženě 68. minuta a s ní kvalitní přihrávka, kterou vyslal střídající Kolkka na rozeběhnutého Leonarda. Ten se díky přesnému pasu dostal do vyložené šance a přesnou trefou srovnal stav utkání.

Aktivní Kolkka ovšem svou jízdu nezastavil. Uběhli necelé tři minuty a domácí hráč znovu ukazoval své dovednosti. Nejprve si pohrál s obránci, aby poté mohl perfektním pasem nalézt volného Zwaannswijka, který přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení.

Z toho se však NAC neradovalo dlouho. Přišla totiž 74. minuta a parádní kousek hostujícího Poepona. Ten se postavil k zahrání přímého kopu z dobré pozice a skvělou střelou překonal domácího brankáře. Tím tak stanovil i konečné skóre 2:2, které více vyhovovalo právě jeho celku.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

Snad to Sparta vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele