základní část, 20. kolo
31.01.2010 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Roda JC 2:0

Twente dokázalo ve dvacátém kole holandské Eredivisie zabrat, když na domácí půdě se štěstím přehrálo Rodu 2:0.

Favoritem byl v tomto utkání jasně domácí celek, ovšem byli to právě hosté, kteří se mohli ujat vedení. V samotném úvodu se totiž dostal do dobré příležitosti Mads Junker, který si nejvýše naskočil na centrovaný míč a přesnou hlavičkou trefil břevno, aby dorážky poté pouze nataženou nohou trefil zasahujícího brankáře.

Neuběhlo mnoho času a do další šance se v dresu hostů dostal Vormer. Ten se v dobré pozici rozhodl pro střelu, kterou následně vyslal přímo na branku soupeře, avšak domácí brankář byl připraven a stav se ani tentokrát neměnil.

Poté se síly na hřišti srovnaly a domácí se postupem času ujali iniciativy. V dobré šanci se ocitl domácí Ruiz, který z přímého kopu ovšem mířil nepřesně. Tím prakticky skončil první poločas a všichni se mohli chystat na poločas druhý. Ten začal podle očekávání zvýšenou aktivitou domácího celku.

Twente se ve druhé půli rychleji hnalo do útoku a šlo jasně vidět, že dneska chtějí v utkání zvítězit. Bohužel však hostující celek výborně bránil a tak si domácí museli počkat až do 71. minuty, ve které se prosadil Peréz. Ten si pohrál ve vápně s bránícími hráči a přesnou střelou zostudil brankáře Tytona.

Neuběhlo mnoho a vedení Twente se rozmnožilo o další branku. V blízkosti pokutového území totiž začal čarovat Ruiz. Ten se také díky své chytrosti dokázal uvolnit a přesnou střelou do levého horního rohu rozhodl utkání. Hosté se totiž do konce nedokázali ze dvou rychlých branek vzpamatovat a Twente si svůj náskok již ubránilo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele