základní část, 16. kolo
04.12.2009 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 1:2

Trápení Alkmaaru stále nemá konce. Už se zdálo, že půjdou mistři loňského ročníku výrazně nahoru, když tu přišla další hodně nečekaná porážka, navíc před vlastními diváky. V 16. kole AZ překvapivě nestačilo na Vitesse.

Arnhemští borci ukázali již v úvodu, že nepřijeli do DSB stadiónu jen bránit a věřit v uhrání bezgólové remízy. Po pouhých pěti minutách přišla první příležitost zápasu. K hlavičce se dostal Serginho Green a gólu v síti Alkmaaru zabránil až obětavý obránce Sebastien Pocognoli.

Poté však předvedli své kvality také domácí hráči. Z malé vzdálenosti pálil kanonýr Moussa Dembélé a na jeho pokus byl krátký i jinak letos skvělý gólman Piet Velthuizen. První poločas v následujících minutách probíhal vcelku v klidu. Alkmaar si hlídal své vedení, zatímco Vitesse se do gólových šancí příliš často nedostávalo.

Druhý gól málem přišel až těsně před přestávkou. Jermain Lens se probil do zajímavé pozice, ovšem na Velthuizena nevyzrál. O minutu později byla k vidění další gólovka. Výborný centr do pokutového území poslal Dembélé, jenže nikdo z jeho spoluhráčů jej nečekal, a proto se nedral do zakončení.

Po změně stran se děly hodně nečekané věci. Nevyužité šance začaly AZ pořádně mrzet až v 49. minutě, kdy Vitesse vyrovnalo. Pocognoli se dopustil obrovské chyby, na což jeho tým tvrdě doplatil. Zhruba z pěti metrů vypálil Nilsson a brankář Sergio Romero byl již na jeho střelu krátký.

To však nebyl ještě nebyl konec. Šok domácím fanouškům připravil Dalibor Stevanovič, který deset minut po prvním gólu Arnhemu přidal druhý. Obrana Alkmaaru byla v tomto zápase místy skutečně pro smích, což potvrdil i Gill Swerts, který se zřejmě inspiroval svým spoluhráčem a umožnil svou chybou skórovat právě slovinského reprezentanta.

AZ už příliš času nezbývalo, a proto na posledních třicet minut dalo všechny své síly do útočení. Tato taktika ale úspěch nepřinesla. Navíc v 79. minutě se na hřišti popravil Dembélé se Stevanovičem, za což oba dva pochopitelně viděli červené karty a museli tak předčasně do sprch.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele