základní část, 17. kolo
27.12.2008 19:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Willem II - Sparta Rotterdam 3:2

V celku zajímavé utkání bylo k vidění na Willem II Stadion, kde domácí Tilburg hostil Spartu Rotterdam.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácím hráčů. Úvodní tlak se vyplatil a už ve třetí minutě utkání mohl svou branku oslavovat Rens Van Eijden po výborném centru Saida Boutahara.

Ve 22. minutě bylo v řadách domácích ještě veseleji. Architektem další brankové příležitosti se stal znovu Boutahar. Tentokrát si na jeho volný přímý kop naskočil nejvýše Frank Demouge a poslal Tilburg do vedení 2:0.

Hosté však zbraně nesložili. V závěru prvního poločasu si Sparta vypracovala menší tlak, ze kterého vytěžila i kontaktní branku. Rydell Poepon si pohrál s celou obranou Willem II a prošel až k brankáři Maikelu Aertsovi, ten se však útočníkovi vrhnul pod nohy a rozhodčí Michel Winter okamžitě nařídil pokutový kop pro hosty. K tomu se postavil Ruud Knol a s přehledem proměnil.

Důležitá branka ve prospěch Rotterdamu. Avšak z euforie nevytěžil nic Edouard Duplan. Ten se dvě minuty před koncem poločasu nechal hloupě poslat do sprchy. Po druhé žluté kartě ho Winter nekompromisně vyloučil.

Začátkem druhé poločasu hosté těžili z kontaktní branky. Pomalu, ale jistě, si vytvářeli herní převahu, která v 54. minutě přinesla své ovoce. Joey Godee se proháčkoval obranou až na dostřel soupeřovy branky a nekompromisně vyrovnal.

Z patové situace se však hosté neradovali dlouho. Přišla 58. minuta a únik Arjana Swinkelse. Ten se nijak nerozpakoval a napálil míč směr Wapenaarova branka. Bohužel pro brankáře hostí se Swinkelsova střela zastavila až v síti.

Do konce zápasu v tu chvíli zbývalo něco málo přes půl hodiny. Domácí se stáhli a jen občasnými útoky hrozili celku z Rotterdamu. V deseti hrající se už na vyrovnání nezmohla, a tak v Tilburgu podlehla Willemu II v poměru 2:3.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele