základní část, 20. kolo
31.01.2009 19:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Willem II - SBV Vitesse 0:2

Překvapivé vítězství si připravili hráči Vitesse, které přicestovalo na půdu ambiciózního Willem II a svou výhrou 2:0 udělali další důležitý krok k záchraně.

Začátek střetnutí patřil překvapivě hostujícímu celku a už od úvodního hvizdu bylo znát, pro co si hráči Vitesse přijeli. Do první vážnější šance se dostal hostující Mads Junker. Jeho střela však postrádala patřičnou přesnost a branku značně minula.

Do další solidní šance se propracovali vzájemnou pomocí Nicky Hofs a van Wolfswinkel. Ti si párkrát vyměnili míč, prošli přes tři obránce, ale van Wolfswinkel svou střelu poslal přímo na čekajícího brankáře Maikela Aertse.

Hosté však dále pokračovali ve svém náporu a do velké příležitosti se dostal Junker. Ten po centru z levé strany dokázal Aertse překonat, avšak míči v cestě stálo břevno.

Tím skončil i první poločas a fanoušci hostujícího celku se patřičně těšili na poločas druhý. To domácí si rozhodně přáli něco jiného, než co kolovalo v hlavách příznivců z Arnhemu.

Začátek druhého poločasu už patřil domácím. Ti o sobě konečně dali také vědět a do první velké šance se dostal Sergio Zijler. Ten ještě přenechal nabíhajícímu Saidu Boutaharovi, který okamžitě vypálil. S jeho tvrdou ranou však Piet Velthuizen v hostující brance problém neměl.

Tím hra domácích pohasla. Iniciativy se opět chopili hráči Vitesse a odhodlaně šli za svým cílem. Van Wolfswinkel se probojoval až před Aertse a svou ranou ho zaměstnal více, než by si domácí brankář přál. První střelecký pokus dokázal chytit, ale na dorážku dobíhajícího Junkera už neměl nárok.

Vitesse se ujalo vedení, ale tím rozhodně neskončilo. Až do konce utkání se stále snažili hráči z Arnhemu bojovat o další branku. Pravidlem "Nejlepší obrana je útok" se řídili všichni hráči hostujícího celku na hřišti. Blížil se konec zápasu a hosté vytáhli další eso z rukávu. Paul Verhaegh si zpracoval balón a přesným nadýchaným centrem našel osamoceného van Wolfswinkela, který s přehledem pojistil vítězství svého celku.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele