základní část, 10. kolo
08.11.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda nadále tápe, teď odnesla koncert Boutahara

Roda letos porazila jen giganta jménem PSV. To platí i po sobotním večeru, při němž nestačila pro změnu na Tilburg. V jeho dresu řádil Boutahar, přičemž na jeho dvě trefy zvládl jen kousek před koncem odpovědět Yulu-Matondo.

Roda pokračuje v mizérii. Za deset kol získali Jonkerovi svěřenci jen šest bodů a nacházejí se momentálně na sestupové 17. příčce. Zato Tilburg poskočil na osmé místo. Přesto outsider odstartoval do utkání směle. Krátce po hvizdu sudího se centru Hadouira ujal Pa-Modou Kah, hlavou však mířil nad. Mehmet Akgun zanedlouho zase umně kroutil svůj pokus k tyči a jen o chlup minul. První opravdovou tutovku zápasu má na svědomí taktéž fotbalista Rody. Cissé ve 21. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti a donutil Aertse k bystrému zákroku.

I domácí se čas od času dostávali do koncovky. Krátce před tím, než zacílil přesně, zakončoval Boutahar protiútok ranou těsně vedle tyče. Pak však přišla ona 27. minuta. Záložník s číslem deset se prosadil točenou střelou z přímého kopu. Nutno dodat, že Castro ovšem zřejmě mohl zasáhnout. Nicméně stalo se a do kabin šli spokojenější hráči Tilburgu.

Ti pak také dominovali druhému dějství. V 66. minutě mohl zdvojnásobit vedení domácích Boutahar, který se položil do centru Muhamadua, na Castra si však nepřišel. Vzápětí nepochodil s dorážkou ani sám přihrávající Muhamadu. Za tři minuty byl holandský středopolař s marockými kořeny ještě blíže vstřelení další branky. Ačkoliv Castra zvládl překonat, radovat se však nemohl, neboť si to balon namířil jen do tyče.

Chuť si Boutahar spravil o pár minut později. V 74. minutě Zijler svým sólem vylákal Castra z branky, aby posléze předložil svému spoluhráči lahůdkovou přihrávku do odkryté klece. Hattrick mohl 26letý fotbalista Tilburgu zkompletovat šest minut před koncem. Tentokrát si ale ze standardky na Castra nepřišel. Naopak Yulu Matondo výstavním kouskem ještě vykřesal jiskřičku naděje pro Kerkrade.

Někdejší fotbalista Brugg pronikl po levé straně, uvolnil se do středu a z dobrých 30 metrů parádně vypálil tak, že pravou šibenici soupeřovy svatyně dokonale oprostil od jakýchkoliv pavučin. Ke konci utkání ještě vrhlo hostující mužstvo veškeré síly do útoku. Přes zaváhání Aertse při vyběhnutí na De Jongův centr však Janssen kýžené branky nedocílil.

Autor: Tomáš Daníček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele