základní část, 4. kolo
27.09.2008 20:45 CET
2 : 5
(1:5)

Reportáž

Willem II - AZ Alkmaar 2:5

Mounir El Hamdaoui se stal ústřední postavou svého týmu v zápase proti Tilburgu. Jeho hattrick totiž vydatně pomohl Alkmaaru k zisku cenných tří bodů. Domácím tak jako by docházel s postupem času dech, neboť po dvou výhrách v úvodu sezóny přišla druhá porážka v řadě.

O výsledku bylo prakticky rozhodnuto už v prvním poločase. Skóre otevřel již v páté minutě De Zeeuw, který využil perfektní nabídky El Hamdaouiho a svěřenci kouče Louise van Gaala tak vedli 1:0. Na rozdíl dvou branek zvyšoval ve 22. minutě sám El Hamdaoui, když dokázal zužitkovat přesný pas od kapitána Schaarse. Domácí gólman Mikel Aerts musel potřetí lovit míč ze své sítě o pět minut později. Střelcem branky byl opět tentýž hráč, tentokrát mu nahrával náhradní kapitán Martens. Schaars totiž musel kvůli zranění chvíli předtím vystřídat.

Ve 37. minutě se k velkému sólu nadechl útočník Alkmaaru Moussa Dembele a svůj únik zakončil gólovou tečkou – 0:4. Dílo zkázy domácího celku dokonal šest minut před přestávkou opět Mounir El Hamdaoui, jenž volejem usměrnil Martensův centr popáté za Aertsova záda. Zdrcení fotbalisté Willemu II se sice v závěru poločasu zmohli na snížení, které po přímém kopu Gregoira zařídil Frank Demouge, ale pískotu šokovaných příznivců neušli.

Ve druhém poločase už tempo hry trochu uvadalo a hráči Alkmaaru jako by se spokojili s výsledkem a přestali hrát. Výsledkem toho bylo snížení Franka Demougeho v 86.minutě. Nejlepší hráč svého týmu přešel přes obránce Jaliense a kosmeticky upravil skóre na konečných 2:5.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele