základní část, 26. kolo
06.03.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Willem II 0:1

Willem II vyhrál v předehrávce 26. kola na hřišti Sparty Rotterdam zásluhou Mourada 1:0 a pomohl si v boji o záchranu. Sparta je na tom hůře a zůstává prozatím tři body od pásma sestupu.

Fotbalová nuda. I tak bychom mohli nazvat duel mezi Spartou a Willem II. O první šanci se postarali domácí hráči, když se do slibné pozice dostal Sander van Gessel. Ten si nejvýše naskočil na centrovaný míč a svou hlavičkou protáhl Maikela Aertse v brance hostujícího Tilburgu.

Domácí se v úvodu utkání chopili díky předchozí šanci iniciativy a diktovali tempo hry. Přestože se na hřišti evidentně projevovala herní převaha domácích, tak šance žádné nepřicházeli. Běžela 23. minuta a k míči se dostal Erik Falkenburg. Svou střelou nadělal Aertsovi problémy, ale stav zůstal stále 0:0.

Aerts tento souboj musel ustát a okamžitě se začít soustředit zpět na hru, protože o pár okamžiků později přišel se svou střelou Rydell Poepon. I s tou si však hostující brankář poradil.

Tím prakticky skončil první poločas plný nudy. Na řadu přišel poločas druhý a diváci v hledišti měli bez rozdílu, koho podporují, jediné přání - více šanci a branky.

Začátek druhého poločasu znovu patřil sparťanům a z herního stylu Tilburgu se zdálo, jako by se hráči šetřili na jednu jedinou ránu. Byla to ale znovu Sparta, kdo se dostal do šance. Poepon se chopil míče a chtěl na sebe vzít odpovědnost. Proháčkoval se až do dobré střelecké pozice, ale Aerts byl znovu na místě.

Poté přišla 74. minuta a hosté jakoby až teď začali utkání. Nutno říci, že si právě ten svůj začátek načasovali velice přesně, protože se k míči dostal George Moura. Ten si užil pár chvilek s míčem na kopačkách a vyslal tvrdou ránu. Do té se postavil domácí Sergio Zijler a nešťastně ji přizvedl tak, že zamířila přímo do horního rohu branky domácího brankáře Cassia.

Šťastnou brankou se hosté dostali do vedení, které si po zbytek zápasu udrželi a po nudném zápase si z Rotterdamu odváží cenné tři body za těsné vítězství 0:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele