základní část, 16. kolo
20.12.2008 18:45 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 4:1

Heerenveenu se po utkání v pohárové Evropě nevydařilo ani vystoupení na domácí scéně a prohrál v Rotterdamu s tamní Spartou drtivě 4:1.

Začátek utkání připomínal spíše šachovou partii, kdy ani jeden z celků nechtěl udělat chybu a dát tak soupeři možnost ke skórování. První větší šanci mohli diváci na Sparta Stadion Het Kasteel vidět až po půl hodině hry.

Paulo Henrique se po získání míče rychle uvolnil, nebylo mu to však k ničemu platné. Svou zbrklostí svou střelu uspěchal a brankář domácích Harald Wapenaar neměl žádnou práci. Hra začala mít ten pravý spád až ve druhé půli, přesněji už na jejím začátku. Běžela 51. minuta a do brankové příležitosti se po rohovém kopu Joeye Godeeho dostal Erik Falkenburg, který poslal Spartu do vedení.

Hosté však nešli do kolen a dvě minuty nato se vrhli do útoku. Gerald Sibon si zpracoval míč ve vzdálenosti 25 metrů a nekompromisní ranou překonal Wapenaara. Heerenveen se z vyrovnání však nemohl dlouho radovat. Chybu v rozehrávce hostující obrany využil Arne Slot a patřičně trestal. V 57. minutě se tedy skóre měnilo během šesti minut už potřetí. Z další branky se mohli domácí radovat v 69. minutě. Hostujícího brankáře Briana Vandenbussche tentokrát překonal Rydell Poepon, který si nejvýše naskočil na volný přímý kop. Konečnou podobu výsledku dal čtyři minuty před koncem Yuri Rose. Ten si pohrál s Popovem v hostující obraně a zakončil.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele