základní část, 13. kolo
30.11.2008 14:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - NAC Breda 4:0

Velké překvapení přichystali hráči Sparty Rotterdam, když ve 13. kole holandské Eredivisie zničili ambiciózní Bredu.

Papírovým favoritem byli jasně hosté, ale byli to právě domácí, kteří vlétli do utkání ve velkém stylu. Hosté, překvapeni rychlým nástupem Sparty, se zmohli jen na odkopávané balony. Domácí nástup přinesl ve 22. minutě zasloužené ovoce. Po rohovém kopu Kevina Strootmana využil zmatku ve vápně Arne Slot, který se lehce dostal k míči a otevřel brankový účet.

O sedm minut později to již bylo 2:0. O další branku Rotterdamu se postaral Rydell Poepon, když nedal hostujícímu brankáři Jellu ten Rouwelaarovi žádnou šanci. Eduard Duplan tři minuty před přestávkou přenesl hru na Poepona a ten svou druhou brankou v utkání zvyšoval už na 3:0. V tu chvíli byl favorit ten tam a na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo - Sparta Rotterdam.

Hosté se mohli vrátit do utkání na začátku druhého poločasu, avšak nabídnutou šanci Joonas Kolkka nevyřešil vůbec dobře a stav utkání se jeho zásluhou neměnil. Naopak na druhé straně se v 67. minutě řítil do dobré šance Strootman. Pohrál si se záložní řadou a ranou z dobrých 30 metrů ukázal Ten Rouwelaarovi, jak se střílí parádní branky.

V tu chvíli byli hosté zralí na ručník. Konec trápení přinesl Bredě až hvizd hlavního rozhodčího. Sparta po parádním výkonu zvítězila 4:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele