základní část, 18. kolo
18.01.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Groningen 1:1

V dalším zápase 18. kola holandské Eredivisie se střetly domácí Sparta Rotterdam a hostující Groningen.

Začátek utkání patřil překvapivě domácím hráčům, když otevřít skóre mohl už po šesti minutách Sander Van Gessel. Ten však svou střelu nenastavil podle norem a otevření skóre se tedy nekonalo.

Na druhé straně o sobě dal vědět Gonzalo García-García. Ale ani on nebyl v souboji s brankou soupeře úspěšný. Na další větší šanci si fanoušci na Sparta Stadion Het Kasteel museli počkat.

Blížil se konec první půle a k míči se dostal Goran Lovre. Ten si narazil s Garcíou a šel sám na brankáře. Lovre však ani v této pozici na brankáře domácích Cora Varkevissera nevyzrál.

Druhá půle, respektive její začátek, patřila spíše hostům, kteří o sobě začínali dávat vědět. Uběhly necelé tři minuty z druhého dějství a míče se zmocnil Danny Holla. Ten se prokličkoval až k pokutovému území soupeře a předložil brankovou přihrávku Koenu Van de Laakovi a ten svou možnost nepromarnil.

Domácí však nepadli do kolen a okamžitě začali bojovat o vyrovnání, ale byl to Groningen, kdo se postaral o další velkou šanci. Díky defenzivní hrubce Sparty se balonu zmocnil Marcus Berg a okamžitě se pokoušel o zvýšení hostujícího náskoku. Bohužel pro něj mu střela nesedla, a tak rotterdamská naděje na vyrovnání stále žila.

Hrdinou Sparty Rotterdam se stal v 60. minutě Joey Godee. Po perfektní akci Rydella Poepona po levé straně se dostal k připravenému balonu a nekompromisně srovnal účty.

Poté se oba celky uchýlily spíše k defenzivním činnostem. Za zmínku stojí průnik hladového Lovreho, který si to namířil přímo na Varkevisserovu branku. Domácí brankář byl však na jeho pokus připraven a tak i díky němu se domácí mohli radovat z důležité remízy.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele