základní část, 27. kolo
14.03.2009 19:45 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 5:1

Svoji neskutečnou ofenzivní sílu opět prezentoval Heerenveen, který doma především zásluhou vynikající druhé půle roznesl Spartu 5:1 a minimálně na jeden den se posunul před Ajax na třetí pozici. Zato se Spartou to vypadá, že se o záchranu bude nejspíš bít do posledního kola.

Domácí začali zostra, brzy si vytvořili převahu, kterou ovšem dokázali gólově přetavit až ve 25. minutě. Knol po standardní situaci fauloval ve vlastní šestnáctce Elma a následnou penaltu bez potíží proměnil Pranjić - 1:0. Hosté v této sezóně získali venku pouhých šest bodů a naděje na nějaký ten zisk poklesla pět minut po vedoucí brance, kdy byl vyloučen Jaggy.

Heerenveen pokračoval v útočném snažení i po změně stran, hostující brankář Cassio se ovšem blýskl povedeným zákrokem, jímž zmařil šanci Henriqueho. Cassio si pak poradil i s pokusem Elma, v 73. minutě už ale byl i on bezmocný, když Breuer nacentroval na Inglestena a jeho hlavička byla přesná - 2:0. Hosté navíc dvě minuty nato přišli o dalšího hráče, tentokrát byl poslán do sprch Knol, který opět zavinil penaltu a s ní si tentokrát poradil Beerens - 3:0.

Sparta dala čestný gól v 85. minutě, kdy se zblízka prosadil Duplan, úplný závěr ale patřil znovu domácím. V 89. minutě nacentroval Pranjić a český záložník či obránce Michal Švec dal hlavou svůj první gól v sezóně - 4:1. Minutu nato pak uzavřel skóre střídající Kalou, který si poradil s bránícím Poeponem a střelou k pravé tyči upravil na konečných 5:1 pro "srdíčka" z Heerenveenu.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele