základní část, 19. kolo
24.01.2009 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Roda JC 2:0

V sobotním zápase mezi domácím Heerenveenem a hostující Rodou JC ukázali domácí svou kvalitní formu a zvítězili nad svým soupeřem v poměru 2:0.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácímu celku, který ihned od úvodního hvizdu trápil hostující obranu rychlými výpady středem hřiště. Do první velké šance se však Heerenveen dostal po křídelní spolupráci mezi Pranjičem, který svým centrem našel volného Smarasona. S jeho hlavičkou si však hostující brankář Castro poradil.

Další slibná příležitost přišla o pár minut později. Míče se zmocnil ve středu hřiště Michel Breuer a namířil si to směr Castrova branka. Poradil si se dvěma protihráči a tvrdou ranou vystrašil nejen hostujícího brankáře.

Poté přišla na řadu 40. minuta, která se do statistik zapsala jako gólová. Pranjič převzal míč a našel volného Smarasona. Ten se nerozpakoval a okamžitě poslal míč na nabíhajícího Grindheima. Ani on si však s míčem nehrál dlouho a akci dodal dokonalost přímou přihrávkou na neobsazeného Beerense, který si míč lehounce přiťukl před sebe a otevřel skóre tvrdou ranou k tyči.

Druhý poločas nepřinesl vůbec nic nového. Na hřišti panovalo jednoznačně domácí mužstvo a hosté se snažili o to, aby neinkasovali větší počet branek. O zápase bylo prakticky rozhodnuto v 54. minutě, když se znovu osmělil Beerens. Tentokrát jeho střelu zablokoval obránce Edwin Linssen, bohužel pro něj však rukou. To pravidla nedovolují, a tak rozhodčí nařídil pokutový kop, ke kterému se sebejistě postavil Pranjič. Svou ranou nedal brankáři šanci a na Abe Lenstra Stadion byl znám vítěz.

Hostům poté nezbylo nic jiného než bojovat a udržet tento stav za každou cenu. Zmírnit porážka a dát i relativní šanci mohl 14 minut před konce hostující Andres Oper. Jeho střela však postrádala razanci a tak si s ní Brian Vandenbussche v domácí brance lehce poradil.

Utkání poté bylo ukončeno a hostující Roda JC mohla být opravdu ráda, že ji domácí Heerenveen porazil pouze 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele