základní část, 3. kolo
21.09.2008 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - NEC Nijmegen 2:1

Branky Danijela Pranjice a Tarika Elyounoussiho zajistily domácímu celku přesvědčivou výhru v dohrávce třetího kola proti Nijmegenu. Mimo jiné také znamenaly posun do čela Eredevisie.

Gólový účet utkání mohl otevřít hned v 5. minutě po centru Roye Beerense Gerald Sibon, ale jeho hlavičku s přehledem pokryl brankář hostí Babos. Beerens byl v úvodu utkání hodně aktivní a jeho další šanci ze 17. minuty musel řešit opět Babos. Maďarský brankář byl dnes ve skvělé formě a další šanci zneškodnil Sibonovi dvě minuty před přestávkou, jemuž tuto příležitost přichystal skvělou přihrávkou Henrique Drost.

V prvním poločase jasně dominující fotbalisté domácího celku prolomili bezbrankový stav krátce po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky. Danijel Pranjic se prodral přes obrannou hráz hostujícího celku a s přehledem překonal výborného Babose. Náskok domácích zdvojnásobil o necelých dvacet minut později Elyounoussi, když dokázal přetavit v gól krásný centr Paula Henriqueho.

Hosté se do listiny střelců zapsali až v 90.minutě. Kalou ve velkém vápně fauloval Bouaouzana a z nařízeného pokutového kopu skóroval Van Beukering přesvědčivou střelou do levého rohu branky. Jenže času na vyrovnaní už mnoho nezbývalo, a tak si Heerenveen připsal další tři cenné body, které ho společně s Groningenem řadí do čela tabulky.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele