základní část, 22. kolo
07.02.2009 19:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SC Heerenveen - NAC Breda 3:1

Heerenveen se po přesvědčivém vítězství nad Bredou posunul na čtvrté místo Eredivisie, když předskočil obhájce titulu PSV Eindhoven. Na první branku domácích sice mužstvo NAC dokázalo odpovědět, ale na další dvě branky již nikoliv.

Heerenveen od začátku prokazoval svou sílu a nakonec se po osmnácti minutách ujal vedení. Centr českého záložníka Michala Švece do sítě hlavičkou uklidil Goran Popov. Breda však rychle odpověděla a o čtyři minuty později vyrovnala. Gorterův trestný kop rovněž hlavičkou do branky nasměřoval Patrick Zwaanswijk. Domácí ale okamžitě vystupňovali tlak a po půlhodině hry opět vedli. Elm prostrčil míč na Smarasona, jenž z 10 metrů prostřelil Jelleho ten Rouwelaara. Těsně před poločasovou přestávkou mohl Heerenveen přidat další branku, ale Danijel Pranjič z dobré pozice prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Pranjič zaváhání napravil v 67. minutě, kdy trestným kopem řádně prověřil brankáře Rouwalaara, který nakonec v tomto minisouboji zvítězil. Nebylo ale žádným překvapením, že Heerenveen vstřelil deset minut před koncem třetí branku. Smarasonův rohový kop našel hlavičku Elma a ten bez problémů skóroval. Breda, přestože mohla vstřelil díky Zwaanswijkovi alespoň kontaktní branku, se již na další odpověď nezmohla a prohrála.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ta marodka NAC je neuveřitelná - ta záloha vzhledem k tomuto by domaci meli zvitezit

Reagovat
Bakary3

Míííííííííša Švec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele