základní část, 30. kolo
12.04.2009 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Volendam 1:0

Heerenveen i v deseti dokázal díky brance Viktora Elma zvítězit na domácí půdě proti Volendamu 1:0 a stále drží 4. místo před dotírajícím PSV.

Vcelku nudné utkání bylo vidět na stadionu Abe Lenstra. Domácí nastoupili k zápasu jako jasní favorité a také se postarali o první vážnou akci utkání. MichalSvec si zpracoval míč, potáhl si jej do strany a přesným centrem našel volného Viktora Elma. Ten svou hlavičkou vyděsil hostujícího brankáře Jaroena Verheovena, který si však s jeho pokusem poradil. Domácí se však v prvním poločase nenechali zastrašit a také o sobě dali patřičně vědět. K míči se dostal volný Gerson Sheotahul a tvrdou ranou, která měla jak sílu tak přesnost, protáhl domácího brankáře Johannese Vonka.

Hra však byla v jasné režii domácích. Ti se o další šanci postarali prostřednictvím přímého kopu, pod kterým se podepsal domácí Danijel Pranjic. Brankář však jeho střelu nezkrotil a k odraženému balonu se dostal osamocený Elm, ale ani on nedokázal otevřít brankový účet.

Tím skončil první poločas a do toho druhého si diváci rozhodně přáli vidět nějakou tu branku. Toto přání začali domácí plnit již v 53. minutě zásluhou perfektní Pranjicovo přihrávky na rozeběhnutého Elma, který neváhal a tvrdě pokořil hostujícího brankáře. Domácí vedli o jednu branku a v jejich snaze bylo jasné uklidnění hry. Ta se uklidnila však natolik, že nepřicházeli žádné zajímavé situace. Jedna se však našla a to zásluhou hostujícího Sheotahula, který znovu ukázal své střelecké předpoklady.

Ani tentokrát však se svým projektilem neslavil úspěch. Hosté se ale v závěru utkání dokázali osmělit a dostali se do tlaku. Ten v 85. minutě neunesl domácí Pranic a po druhé žluté kartě byl poslán předčasně do sprch. Volendam však nabídnutou početní převahu nedokázal využít a tak se domácí mohli radovat z vítězství 1:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele