základní část, 26. kolo
07.03.2009 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Groningen 2:1

Utkání mezi Heerenveenem a Groningenem nezačalo pro hosty dobře, přesto ke konci zápasu sahali po remíze. O tu je v samotném závěru připravil svou brankou Elm a zařídil tak vítězství domácích 2:1.

Domácí se do svého soupeře zakousli hned od samotného začátku a hráči Groningenu ani nevěděli, kam dřív skočit. Proto se rozhodli pro spíše agresivnější styl, který se později vymstil. Hned ve 4. minutě totiž za svůj faul dostal žlutou kartu hostující Martijn Meerdink.

Heerenveen jednoznačně diktoval tempo hry, ale převahu nedokázal v úvodu proměnit v šance. Přesto mu tento styl stačil, aby dokázal hostující hráče stále vyčerpávat. To v 25. minutě nezvládl již jednou potrestaný Meerdink a po druhé žluté kartě byl poslán do sprch. Krátce po něm se faulem provinil Gonzalo García-García a také on se musel krotit.

Poté přišel konec prvního poločasu, který se obešel bohužel bez šancí, což zamrzelo nejednoho diváka. Naštěstí to zajímavé mělo teprve přijít.

Heerenveen do druhé půle vletěl jako uragán a okamžitě se tlačit do útoku. Do karet mu samozřejmě hrála početní převaha, kterou dokázali hráči domácího celku využít v 59. minutě, když se k míči dostal Christian Grindheim. Ten se s ničím nerozpakoval a okamžitě napřáhl ke střele a brankář hostů Luciano už jen vytahoval míč ze sítě.

Kdo však očekával střelecké probuzení domácích, tak byl zklamán. Překvapivě to byli hosté, kdo se po inkasovaném gólu tlačil kupředu. Nic na tom neměnil fakt, že hosté hráli stále o deseti.

Běžela 68. minuta a k míči se dostal hostující Frederik Stenman, který okamžitě našel volného Dannyho Hollu. S jeho pohotovým pokusem si domácí brankář Johannes Vonk nedokázal poradit a Groningen se mohl radovat z vyrovnání.

Ovšem ne na dlouho. Další vrásky na čele hostujícího trenéra přidělal v 74. minutě García-García, který se po zbytečném faulu nechal stejně jako Meerdink po druhé žluté kartě vyloučit.

Závěr zápasu se jasně odehrával před jednou brankou. Groningen v devíti toužebně hleděl, jak utíká čas a doufal ve vydřenou remízu. Proti však byla hned trojice domácích hráčů. Akce začala u perfektního centru, který poslal Michael Dingsdag na volného Kaloua. Ten míč jen lehce přizvedl za sebe, kde již číhal osamocený Viktor Elm. Elm se ničím nerozpakoval a v nastaveném čase rozhodl o vítězství domácího Heerenveenu 2:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nesmylsný vyloučení Garcií za údajné zdržování hry, za zakopnutí bože. Ten rozhočí byl pěknej zmrd !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele