základní část, 9. kolo
01.11.2008 20:45 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 3:3

Dvě branky Paula Henriqueho zajistili Heerenveenu bod za remízu 3:3 v šestigólovém thrilleru proti AZ Alkmaaru. Hosté sice dvakrát vedli, ale ani to jim na zisk tří bodů nakonec nestačilo.

Zisk jednoho bodu zajistil Alkmaaru udržení pozice na čele tabulky zásluhou lepšího skóre před NAC Bredou a Ajaxem. Zápas začal velmi svižně a první vážnější gólovou šanci si vytvořili hosté. Střela Pelleho však o centimetry minula levou tyč Steppeho branky. Z úvodní trefy se tak radovali domácí. V 11. minutě převzal na hranici vápna míč Wojciechowski a přesně mířenou střelou do levého spodního rohu poslal svůj celek do vedení.

Svěřenci kouče Louise van Gaala si šanci na vyrovnání vytvořili krátce před přestávkou. Střela z kopačky El Hamdaouiho však mířila nad. Krátce po příchodu z kabin se však již hosté radovali. A opět u toho byl Mounir El Hamdaoui, jenž prostřelil Steppeho. O chvilku později se do další příležitosti prodral Brett Holman a přesným zakončením poslal svůj celek do vedení.

Ačkoliv nepůsobili fotbalisté Heerenveenu po inkasovaném gólu nijak svěžím dojmem, dokázali čtvrthodinu před konečným hvizdem rozhodčího srovnat. Tarik Elyounoussi našel Paula Henriqueho a ten velmi důležitou trefou zajistil napínavý průběh zápasu.

Na odpověď vedoucího mužstva tabulky se příliš dlouho čekat nemuselo. Steppe při výkopu od brány chyboval, míče se zmocnil De Zeeuw, jehož střelu sice ještě gólman domácích pokryl, ale Pocognoli byl u odraženého míče rychleji a opět poslal Alkmaar do vedení. Heerenveen však zbraně nesložil a odměnou mu byla třetí brankou, kterou v nastaveném čase po centru Sibona vsítil opět Henrique.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele