základní část, 3. kolo
20.09.2008 18:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Tápající Vitesse a Sparta Rotterdam se rozešly smírně

Vitesse Arnhem a Sparta Rotterdam, do této doby uzavírající tabulku Eredivisie s nulou v kolonce "body", se ve vzájemném souboji rozešly smírně a vítězství pro ně tak nadále zůstává jednou velkou neznámou.

Domácí ve žlutočerné kombinaci do tohoto utkání dokonce čekali na první vstřelený gól. Dočkali se přesně po 230 minutách. Ale nepředbíhejme, nejprve si shrňme zajímavé okamžiky první půle. Těch se sice urodilo po skromnu, ovšem hned první šance stála opravdu za to. Už ve třetí minutě zahrával přímý kop domácí Molhoek, jenže trefil jen tyčku. Arnhem každopádně byl aktivnější a šel rázně za třemi body. Ale posléze nepochodil ani Nicky Hofs, když zkoušel z dvaceti metrů štěstí ranou k levé tyči, o chloupek totiž minul. Nakonec se však i Vitesse obávalo náhlé změny stavu skóre v nepříznivý. To když těsně před poločasovým hvizdem Johnova rána lízla břevno Velthuizenovy svatyně.

Zábavné druhé dějství započala ještě před úderem domácích příležitost soupeře. Arne Slot, hostující středopolař, však špatně trefil balon v dobré palebné pozici a zacílil jen do boční sítě. Pak už přišla hrubka brankáře Varkevissera a Sparta, která se v tu chvíli zvedala, byla rázem o gól pozadu. Vedoucí trefa spadla střelci van Wolfswinkelovi doslova do klína, když nepříliš výrazný pokus Hofse nečekaně způsobil drama v rukavicích brankáře Rotterdamu a míč se tak překulil přímo na nohy šťastného domácího fotbalisty. Stalo se tak pět minut po zahájení druhé půle.

Piet Velthuizen platí v Eredivisie za jednoho z nejlepších brankářů, což potvrzuje i letos, a dnešní zápas se mu také celkem povedl. Vyznamenal se například proti Poeponově střele z přímého kopu. Jenže na bombu Disselse z hranice šestnáctky v 72. minutě byl už prostě krátký. Ke konci duelu byli pak poněkud překvapivě aktivnější hosté. Avšak John střílel mimo a Poeponův pokus pro změnu zásluhou pravého beka Vitesse Verhaega ani k domácí brance nedoputoval. Zápas tak po právu dospěl k nerozhodnému konci.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele